English


JOŠ NEKOLIKO DANA OTVOREN NATJEČAJ ZA DIZAJN 1000. MARKE!

Hrvatska pošta objavila je natječaj za likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke! Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode - njih čak 999, a koje su izdane tijekom 24 godine.

Promocija poštanske marke Nova godina 2015.

Hrvatska pošta održala je jučer u Centru Kaptol u Zagrebu svečanu promociju prigodne poštanske marke Nova godina 2015. I ove su godine za izgled novogodišnje marke zaslužni učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. U crtanju motiva novogodišnje marke, čiji je zadani likovni motiv bio blagdanski stol, okušali su se učenici iz 154 osnovne škole, a pristiglo je više od 830 radova. Kao pobjednički, odabran je rad Eme Tufeković, učenice trećeg razreda Osnovne škole Tenja.

Nova godina 2015.

Pod sloganom Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! osmu godinu zaredom održan je natječaj za odabir likovnog rješenja novogodišnje poštanske marke u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema natječaja, odnosno zadani likovni motiv bio je blagdanski stol, a pristiglo je više od 830 radova učenika iz 154 osnovne škole. Za dizajn ovogodišnje marke, koju će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj 4. prosinca, odabran je rad Eme Tufeković, učenice trećeg razreda Osnovne škole Tenja.

Moderna arhitektura i dizajn

Održana svečana promocija poštanskih maraka s motivima Kraljevske sveučilišne biblioteke i Kraljevskog zemaljskog arhiva

Spoj arhitekture i dizajna

Kraljevska sveučilišna biblioteka i Kraljevski zemaljski arhiv na poštanskim markama

Dvorci, svjetionici, mostovi… razni impresivni primjerci arhitekture diljem Hrvatske iz različitih povijesnih razdoblja našli su svoje mjesto na hrvatskim poštanskim markama. Tako će se i na tri nove prigodne poštanske marke, koje će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj 1. prosinca, naći motivi zgrade Kraljevske sveučilišne biblioteke i Kraljevskog zemaljskog arhiva, danas u funkciji Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. 

Adventski vijenac na poštanskoj marki

Prigodna poštanska marka Božić 2014.

Predbožićno razdoblje počinje četverotjednim adventom, a jedan od običaja tog razdoblja izrada je adventskih vijenaca. Kao što je adventski vijenac tradicija, tako je Hrvatskoj pošti tradicija izdavanje prigodnih poštanskih maraka s motivima Božića. Ove će godine tako prigodnu poštansku marku krasiti motiv adventskog vijenca, a Hrvatska pošta pustit će ju u optjecaj 27. studenog. 

Božićna prodajna akcija filatelističkih proizvoda

Darivajte svoje najdraže – Pošta dariva vas

U poštanskim uredima, na internetskim stranicama naše e-trgovine (www.epostshop.hr), kao i izravnom prodajom stranim kupcima u ponedjeljak, 24. studenog 2014. počinje božićna prodajna akcija filatelističkih proizvoda, koja će trajati sve do 15. siječnja 2015. godine. 

Promocija zajedničkoga filatelističkog izdanja Hrvatske i Rumunjske

Svečana promocija zajedničkog izdanja poštanskih maraka Hrvatske pošte i Rumunjske pošte s temom utvrđenih crkava održana je 14. studenog 2014. u prostorijama Hrvatske pošte u Zagrebu. 

100. obljetnica rođenja Ivana Generalića

Nova prigodna poštanska marka

Ivan Generalić ključni je slikar Hlebinske škole i hrvatske naive, jedan od najznamenitijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća te klasik svjetske naive. Ove godine obilježava se stota obljetnica njegova rođenja te će tim povodom Hrvatska pošta 17. studenog pustiti u optjecaj prigodnu poštansku marku s motivom Generalićeve slike Rekvizicija. 

Zajedničko filatelističko izdanje Hrvatske i Rumunjske

Poštanski blok Duhovnost – utvrđene crkve
Utvrđene crkve specifične su građevine. Svojim su zidinama i kulama branile ne samo svoja svetišta i samostane nego i stanovnike svojih zajednica. Dvije takve crkve, iz Hrvatske i Rumunjske, naći će se na prigodnom poštanskom bloku koji će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj 14. studenog kao zajedničko izdanje Republike Hrvatske i Rumunjske.