English


Serija poštanskih maraka Dvorci Hrvatske

Upoznajte ljepote hrvatskih dvoraca

Zagreb, 18. svibnja 2015. – Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 20. svibnja 2015. nove prigodne poštanske marke iz serije Dvorci Hrvatske. Četiri nove marke, svaka nominalne vrijednosti 4,60 kuna, krase fotografije dvorca Marković/Kulmer (Cernik), dvorca Janković (Daruvar), Staroga grada (Đurđevac) te dvorca Erdödy-Rubido (Gornja Rijeka). Dizajn maraka rad je Tomislava Vlainića iz Splita. Prigodne marke izdane su u arčićima od devet maraka te zajedničkom arku od osam maraka i osam privjesaka. Naklada maraka je 100 000 primjeraka po motivu te 15 000 zajedničkih araka. 

Prigodna poštanska marka za 150. obljetnicu Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU)

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj prigodnu marku u povodu 150. obljetnice Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU). Marka će biti izdana 15. svibnja 2015. godine, a njezina naklada iznosi 100 000 primjeraka. Nominalna vrijednost marke je 10 kuna, a izdana je u arčiću od 10 maraka. Motiv prigodne marke je komunikacija nekad i sada. Dizajnerica marke je Dubravka Zglavnik-Horvat, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 15. i 16. svibnja 2015. godine u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. Marke se mogu kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte na adresi www.epostshop.hr.

Na ovogodišnjim markama iz serije EUROPA - TO TAK i porculanska lutka

Stare igračke na poštanskim markama iz serije EUROPA

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj, 7. svibnja 2015. godine, dvije prigodne poštanske marke s motivima starih igračaka: TO TAK i porculanska lutka, iz serije EUROPA. U sklopu ove serije poštanski operatori diljem Europe izdaju poštanske marke na istu temu, koju odabire Udruga javnih europskih poštanskih operatora PostEurop.

Prigodni poštanski blok Mostovi i vijadukti

Na bloku prikazani most „Krka“ i vijadukt „Modruš 1“

Hrvatska pošta pustila je u optjecaj prigodni poštanski blok Mostovi i vijadukti. Motivi poštanskog bloka ove godine su most „Krka“ i vijadukt „Modruš 1“, oba smještena na autocesti A1 Zagreb - Split - Dubrovnik. Autor prigodnog bloka je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, a tiskano je 30 000 blokova s dvije prigodne marke nominalne vrijednosti 7,60 kuna. Blok Mostovi i vijadukti, kao i ostale poštanske marke, moguće je kupiti putem internetskog dućana Hrvatske pošte, na adresi www.epostshop.hr pod rubrikom Filatelija/Poštanske marke. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 29. i 30. travnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Svečana promocija 1000. poštanske marke Republike Hrvatske

Poštanska marka proslavila svih 999 prethodnih maraka izdanih u 24 godine

Hrvatska pošta jučer je pustila u optjecaj 1000. poštansku marku Republike Hrvatske. Autorica tisućite marke je Jana Žiljak Vujić, diplomirana dizajnerica iz Zagreba, a motiv marke je tisuću (raznobojnih) polja kao simbola poštanskih maraka. U podlozi marke vidljiv je pod infracrvenim svjetlom tekst: „1000. marka Hrvatske pošte“.

DARIVANJE KUPACA FILATELISTIČKIH PROIZVODA POVODOM 1000. MARKE

 Između 27. travnja 2015. i 15. lipnja 2015. za kupljene filatelističke proizvode, kao što su zbirke poštanskih maraka, prigodni albumi, omotnice prvog dana, maksimum-karte, prigodni listovi, poštanske marke RH s oznakom HPT-a te strane poštanske marke i njihovi filatelistički proizvodi Hrvatska pošta daruje kupcima filatelističke proizvode, ovisno o iznosu kupnje.

Promocija pobjedničkog bloka Botanički vrt

Najljepša poštanska marka iz 2014. godine

Od 48 izdanja hrvatskih poštanskih maraka izdanih 2014. godine najviše glasova, prema ocjenama filatelista i ljubitelja maraka, osvojila je prigodna marka „125. obljetnica Botaničkog vrta Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu“ izdana u bloku. Danas je tom prigodom održana promocija pobjedničke marke u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu.

Održano predstavljanje prigodnih maraka iz serije „Znameniti Hrvati“


U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti predstavljene su prigodne marke Hrvatske pošte iz serije „Znameniti Hrvati“.

Sorkočević, Strossmayer i Supek na prigodnim markama Hrvatske pošte

Znameniti Hrvati – najdugovječnija serija poštanskih maraka

 Najdugovječnija serija poštanskih maraka Republike Hrvatske, Znameniti Hrvati, pušta se u optjecaj 21. travnja. Ovim prigodnim markama Hrvatska pošta cijelom svijetu predstavlja ljude koji su snažno utjecali na hrvatsku povijest, umjetnost, znanost, književnost… Autorica poštanskih maraka Znameniti Hrvati je Dubravka Zglavnik-Horvat, dizajnerica iz Zagreba. Prigodne marke tiskane su u nakladi od 100 000 primjeraka po motivu, a izdane su u arcima od 20 maraka te je nominalna vrijednost svake pojedine marke 3,10 kuna. 

Šumske životinje na prigodnim markama

Tradicionalna serija Hrvatska fauna
Šumske životinje došuljale su se i na prigodne poštanske marke Hrvatske pošte. Od 15. travnja puštaju se u optjecaj nove prigodne marke iz tradicionalne serije Hrvatska fauna. Motivi su ovogodišnjih prigodnih maraka lisica, srna i divlja svinja. Hrvatska pošta izdala je prigodnu omotnicu prvog dana (FDC) te tri maksimum-karte. Žig prvog dana bit će u uporabi 15. i 16. travnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. Ove, kao i druge poštanske marke možete kupiti i na internetu na stranici http://www.epostshop.hr/postanske-marke/gid/14.