English


Hrabri spasitelji ljudi i imovine

Poštanska marka povodom 150. obljetnice prvoga hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog društva
Među brojne važne povijesne događaje Varaždinci će svakako ubrojiti jedan istaknuti događaj – početak razvoja suvremenoga dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj. Hrvatska pošta će 17. lipnja pustiti u optjecaj prigodnu poštansku marku kojom će obilježiti 150. obljetnicu prvoga hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Upravo na taj dan 1864. godine osnovano je dobrovoljno vatrogasno društvo Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu, svega 18 godina nakon prvoga dobrovoljnog vatrogasnog društva u Njemačkoj.

Poštanska podrška našoj reprezentaciji

Prigodna poštanska marka povodom FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Brazil 2014.

Sreća je htjela da upravo Hrvatska 12. lipnja otvori mundijal u Sao Paulu. Spektakularni, gotovo svemirski čin neprocjenjiva je promocija za našu zemlju, a prijenos će na TV ekranima pratiti milijarda ljudi. Otvorenje Prvenstva popratit će i Hrvatska pošta istog dana izdavanjem prigodne poštanske marke.

Prva dama hrvatskog turizma

Poštanska marka povodom turističke obljetnice

Jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija i „prva dama“ hrvatskog turizma, Opatija, obilježava 170 godina organiziranog turizma. U ovom gradu hrvatski turizam službeno je i „stvoren“ kada je Iginio Scarpa sagradio Villu Angiolinu, čiji motivi krase novu prigodnu poštansku marku koju će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj 11. lipnja.

Ukrasi litica jadranskih otoka

Početak ljetnih mjeseci Hrvatska pošta obilježit će novim prigodnim poštanskim markama iz jedne od najljepših i najupečatljivijih serija, Svjetionici, koje će pustiti u optjecaj 30. svibnja. Ove godine motivi poštanskih maraka, koje će brojnim turistima zasigurno biti unikatni suveniri, su svjetionici Palagruža, Struga i Sušac. Orsat Franković, dizajner iz Zagreba, autor je dizajna poštanskih maraka Svjetionici 2014., dok je autor fotografija Andrija Carli, fotograf iz Splita.

Upoznajemo Europu s lijericom i sopilama

Narodna glazbala na poštanskim markama iz serije EUROPA

Narodna glazba jedno je od prepoznatljivih obilježja neke zemlje, a usko s njom možemo povezati i tradicionalna glazbala na kojima se takva glazba izvodi. Dugom nizu poštanskih maraka kojima Hrvatska pošta promovira hrvatske kulture specifičnosti 9. svibnja 2014. godine, na Dan Europe, pridružit će se dvije prigodne poštanske marke s motivima narodnih glazbala: lijerice i sopila, iz serije EUROPA. U sklopu ove serije poštanski operatori diljem Europe izdaju poštanske marke na istu temu, koju odabire Udruga javnih europskih poštanskih operatora PostEurop.

Svečana promocija poštanskih maraka posvećenih kanonizaciji papa

Poštanske marke „Kanonizacija dvojice papa“ s motivima Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. svečano su predstavljene na dan njihova izdanja u Muzeju pošte i telekomunikacija u Zagrebu.

Hrvatska pošta je 25. travnja 2014. uz svečanu promociju pustila u optjecaj dvije poštanske marke na kojima su motivi dvojica papa: Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. Povod ovom izdanju poštanskih maraka jest proglašenje ovih papa svetima u nedjelju, 27. travnja. Svečana promocija maraka održana je na dan izdanja u Muzeju pošte i telekomunikacija u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Mostovi i vijadukti odnijeli pobjedu

Hrvatska pošta je u suradnji sa HŽ Infrastrukturom 24. travnja održala proglašenje najljepše poštanske marke izdane u 2013. godini. Kao najljepše izdanje izabran je poštanski blok Mostovi i vijadukti na kojem je jedan od motiva slavni željeznički most Sava, poznatiji kao Zeleni most, te je HŽ Infrastruktura ovom prigodom predstavila program obnove mosta. Svečano proglašenje održano je na južnoj strani ovoga prepoznatljivog simbola Zagreba.

Dobitnici nagradne igre Izaberite najljepšu poštansku marku i osvojite ljetovanje u Zadru

Kako bi hrvatske poštanske marke brojni filatelisti i dalje prepoznali kao vrijedne te da bi i one pronašle svoje mjesto u filatelističkim zbirkama, Hrvatska pošta je 17. godinu zaredom organizirala izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka. Ove godine birala se najljepša među 40 poštanskih maraka izdanih 2013. godine. Glasati se moglo poštom ili internetom, a svi koji su glasali poštom mogli su osvojiti vrijedne nagrade: ljetovanje u Zadru za dvije osobe, godišnjake i zbirke poštanskih maraka, prigodne albume i ostale vrijedne nagrade

Hrvatski ban na hrvatskoj poštanskoj marki

Promocija poštanske marke posvećene Ivanu Mažuraniću

Hrvatska pošta održala je jučer svečanu promociju prigodne poštanske marke posvećene Ivanu Mažuraniću, objavljenu u seriji poštanskih maraka Znameniti Hrvati, koju je Hrvatska pošta pustila u optjecaj 18. travnja. Promocija je organizirana u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, a održana je u knjižnici Akademije u Zagrebu, Strossmayerov trg 14.

Kanonizacija dvojice papa

Prigodne poštanske marke posvećene Ivanu Pavlu II. i Ivanu XXIII.

Za svega par dana, točnije 27. travnja, dvojica papa, Ivan Pavao II. i Ivan XXIII., bit će proglašeni svetima. Hrvatska pošta će 25. travnja 2014. godine pustiti u optjecaj dvije poštanske marke posvećene njihovoj kanonizaciji s motivima dvojice papa.