English


Sorkočević, Strossmayer i Supek na prigodnim markama Hrvatske pošte

Znameniti Hrvati – najdugovječnija serija poštanskih maraka

 Najdugovječnija serija poštanskih maraka Republike Hrvatske, Znameniti Hrvati, pušta se u optjecaj 21. travnja. Ovim prigodnim markama Hrvatska pošta cijelom svijetu predstavlja ljude koji su snažno utjecali na hrvatsku povijest, umjetnost, znanost, književnost… Autorica poštanskih maraka Znameniti Hrvati je Dubravka Zglavnik-Horvat, dizajnerica iz Zagreba. Prigodne marke tiskane su u nakladi od 100 000 primjeraka po motivu, a izdane su u arcima od 20 maraka te je nominalna vrijednost svake pojedine marke 3,10 kuna. 

Šumske životinje na prigodnim markama

Tradicionalna serija Hrvatska fauna
Šumske životinje došuljale su se i na prigodne poštanske marke Hrvatske pošte. Od 15. travnja puštaju se u optjecaj nove prigodne marke iz tradicionalne serije Hrvatska fauna. Motivi su ovogodišnjih prigodnih maraka lisica, srna i divlja svinja. Hrvatska pošta izdala je prigodnu omotnicu prvog dana (FDC) te tri maksimum-karte. Žig prvog dana bit će u uporabi 15. i 16. travnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. Ove, kao i druge poštanske marke možete kupiti i na internetu na stranici http://www.epostshop.hr/postanske-marke/gid/14.

OBAVIJEST o promjeni datuma izdanja hrvatskih poštanskih maraka ZNAMENITI HRVATI

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj prigodne poštanske marke ZNAMENITI HRVATI 21. travnja 2015. umjesto najavljenog datuma 17. travnja 2015. Marke s motivima Luke Sorkočevića, Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Supeka bit će izdane u arcima od 20 maraka, a Hrvatska pošta izdat će i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).Nominalne vrijednosti svih maraka su 3,10 kuna. Spomenute nominale odgovaraju vrijednosti poštarine za pismo mase do 50 g u unutarnjem poštanskom prometu.

Dječja mašta stvara motiv poštanske marke

Sigurnost u prometu tema je ovogodišnjeg natjecanja Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!

Od malih nogu nas uče koliko je sigurnost u prometu važna, a kada odrastemo, na to često zaboravljamo. Djeca znaju što je važno raditi kako bi odrasli i najmlađi bili sigurni u prometu i na to bi nas svakodnevno trebala podsjećati.

Čipka na batiće

Zajedničko izdanje Hrvatske i Španjolske pošte
Hrvatska pošta izdala je marke Čipka na batiće kao zajedničko izdanje Hrvatske i Španjolske. Motivi na markama su lepoglavska i seviljska čipka. Autori marke su Ivan Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba. Nominalna vrijednost prigodnih marki je 7,60 kn, a njihova naklada je 150 000 primjeraka po motivu. Prigodne marke se puštaju u optjecaj 31. ožujka 2015. godine, a izdane su u zajedničkom arčiću od osam maraka. Hrvatska pošta izdala je prigodnu omotnicu prvog dana (FDC) te će žig prvog dana biti u uporabi 31. ožujka i 1. travnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Dobitnici nagradne igre "Izaberite najljepšu poštansku marku i osvojite vikend u Opatiji"

Kako bi hrvatske poštanske marke brojni filatelisti i dalje prepoznali kao vrijedne te da bi i one pronašle svoje mjesto u filatelističkim zbirkama, Hrvatska pošta je 18. godinu zaredom organizirala izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka. Ove godine birala se najljepša među 48 izdanja poštanskih maraka izdanih 2014. godine.

Javni natječaj za likovna/grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka 2016.

Hrvatska pošta raspisuje javni natječaj za likovna i grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2016. godinu. Natječaj je otvoren od 16. ožujka, a krajnji rok za predaju radova je 30. lipnja 2015. godine. U natječaju mogu sudjelovati sve osobe s područja Republike Hrvatske, ali i strani državljani koji ispunjavaju propisane uvjete sudjelovanja. 

Uskrsna marka – tradicija Hrvatske pošte

Prigodna poštanska marka Uskrs 2015.
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 16. ožujka 2015. tradicionalnu prigodnu uskrsnu marku. Motiv marke je kalež sa živom hostijom, procesijska skulptura u drvu iz 18. stoljeća, koja se nalazi u Rovinju, u crkvi svete Eufemije. Autorica prigodne marke je Ariana Noršić, dizajnerica iz Samobora. Marka je izdana u arku od 20 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Prigodna poštanska marka Uskrs 2015. ima nominalnu vrijednost 3,10 kuna, naklada iznosi 100 000 primjeraka. Žig prvog dana bit će u uporabi 16. i 17. ožujka u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Odabrana dizajnerica 1000. poštanske marke!

Hrvatska pošta odabrala je likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke! Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode – njih čak 999 – a koje su izdane tijekom 24 godine.

Rotary distrikt 1913 / Hrvatska

Logo Rotary distrikta 1913 na poštanskim markama u izdanju Hrvatske pošte

U povodu 110. godišnjice od osnivanja Rotary zajednice i 25. godišnjice obnove njihova djelovanja u Hrvatskoj, a na inicijativu Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 23. veljače 2015. prigodne marke Rotary distrikt 1913 / Hrvatska. Autorica marke je Draga Komparak, dizajnerica iz Zagreba. Marka je izdana u arčiću od 9 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 23. i 24. veljače 2015. u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.