English


Odabrana dizajnerica 1000. poštanske marke!

Hrvatska pošta odabrala je likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke! Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode – njih čak 999 – a koje su izdane tijekom 24 godine.

Rotary distrikt 1913 / Hrvatska

Logo Rotary distrikta 1913 na poštanskim markama u izdanju Hrvatske pošte

U povodu 110. godišnjice od osnivanja Rotary zajednice i 25. godišnjice obnove njihova djelovanja u Hrvatskoj, a na inicijativu Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 23. veljače 2015. prigodne marke Rotary distrikt 1913 / Hrvatska. Autorica marke je Draga Komparak, dizajnerica iz Zagreba. Marka je izdana u arčiću od 9 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 23. i 24. veljače 2015. u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. 

Dječji svijet – kućni ljubimci

Umiljate ptice na poštanskim markama u izdanju Hrvatske pošte

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 19. veljače 2015. četiri nove prigodne poštanske marke iz serije „Dječji svijet – kućni ljubimci“. Motiv umiljatih ptica osmislili su dizajneri iz Zagreba Lidija Novosel i Adam Peter Maguire, a marke su izdane u zajedničkom arčiću od osam maraka. Naklada iznosi 150 000 primjeraka po motivu, a Hrvatska pošta tiskala je i omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 19. i 20. veljače u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Marka u čast Dana broja 112

Hrvatska pošta u povodu Dana jedinstvenog EU broja za hitne službe 112 pušta u optjecaj 11. veljače 2015. poštansku marku „Dan broja 112“. Jedinstveni europski broj 112 za hitne službe uveden je 1991. odlukom Vijeća europskih zajednica kojim su sve hitne službe integrirane u jedinstveni sustav pružanja pomoći, a Sustav 112 u Hrvatskoj operativno je uveden 11. veljače 2005. godine. U povodu Dana broja 112 Hrvatska pošta izdaje poštansku marku čija je posebnost u tome što je broj 112 tiskan fosforescentnom bojom i svijetli u mraku. 

Izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka iz 2014. godine

Izaberite najljepšu poštansku marku i osvojite vikend u Opatiji
 
Hrvatska pošta već 18. godinu zaredom organizira izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka iz prethodne godine. Ove godine bira se najljepše izdanje poštanskih maraka Republike Hrvatske među 48 izdanih 2014. godine.

„Volim te“ na poštanskoj marki i na Brailleovu pismu

Marka u čast iskrene i odane ljubavi ispisana na brajici i različitim jezicima svijeta

Hrvatska pošta, povodom Dana zaljubljenih, pušta u optjecaj 4. veljače 2015. poštansku marku „Valentinovo“. Ovogodišnje izdanje valentinovske poštanske marke krase riječi „Volim te“ napisane na različitim jezicima svijeta, ali i na Brailleovu pismu, kako bismo ju približili našim korisnicima koji imaju teškoća s vidom. 

JOŠ NEKOLIKO DANA OTVOREN NATJEČAJ ZA DIZAJN 1000. MARKE!

Hrvatska pošta objavila je natječaj za likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke! Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode - njih čak 999, a koje su izdane tijekom 24 godine.

Promocija poštanske marke Nova godina 2015.

Hrvatska pošta održala je jučer u Centru Kaptol u Zagrebu svečanu promociju prigodne poštanske marke Nova godina 2015. I ove su godine za izgled novogodišnje marke zaslužni učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. U crtanju motiva novogodišnje marke, čiji je zadani likovni motiv bio blagdanski stol, okušali su se učenici iz 154 osnovne škole, a pristiglo je više od 830 radova. Kao pobjednički, odabran je rad Eme Tufeković, učenice trećeg razreda Osnovne škole Tenja.

Nova godina 2015.

Pod sloganom Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! osmu godinu zaredom održan je natječaj za odabir likovnog rješenja novogodišnje poštanske marke u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema natječaja, odnosno zadani likovni motiv bio je blagdanski stol, a pristiglo je više od 830 radova učenika iz 154 osnovne škole. Za dizajn ovogodišnje marke, koju će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj 4. prosinca, odabran je rad Eme Tufeković, učenice trećeg razreda Osnovne škole Tenja.

Moderna arhitektura i dizajn

Održana svečana promocija poštanskih maraka s motivima Kraljevske sveučilišne biblioteke i Kraljevskog zemaljskog arhiva