English

Upit (naziv / tekst):
  Pretraži
 

Teme:

ARHITEKTURA I SPOMENICIDJEČJI SVIJETDRUŠTVENA OSVIJEŠTENOSTDRŽAVNOSTETNOGRAFSKA BAŠTINAFAUNAFLORAGLAZBAGRADOVIKNJIŽEVNOSTKOMERCIJALNE MARKEOBRAZOVANJE I PISMENOSTPOŠTA I POŠTANSKE MARKEPOVIJESTPRIRODA I TURIZAMPROMET, INDUSTRIJA I KOMUNIKACIJASAKRALNA TEMATIKASPORTSVJETSKE TEMEUMJETNOSTZNAMENITI HRVATI XIVZNANOST I ISTRAŽIVANJE

 

RIO 2016

Vrsta: P  |  Datum: 3. kolovoza 2016.
Motiv: stilizirani sportaš koji slavi pobjedu Marka je izdana u arčiću od 9 maraka i sa jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1060

RIO 2016

Rio je zaslužio ugostiti sportski svijet. Jer u Brazilu nije samo nogomet religija. Ova velika nacija, u čijim venama teče samba, u svim sportovima ima svoje velike priče.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

150. OBLJETNICA BITKE KOD VISA

Vrsta: Blok  |  Datum: 18. srpnja 2016.
Motiv: prikaz pomorske bitke i portret admirala Tegetthoffa Autor portreta admirala Tegetthoffa: Georg Decker Autor slike prikaza bitke: Carl Frederik Sørensen Prigodni poštanski blok čini jedna marka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Ovaj je blok zajedničko izdanje Hrvatske pošte i Pošte Slovenije.
Broj: 1059

150. OBLJETNICA BITKE KOD VISA

Paralelno s Austro-pruskim ratom (od lipnja 1866. do kolovoza iste godine) Italija je pokrenula tzv. Treći rat za nezavisnost, u kojem je pretrpjela neuspjeh protiv Habsburške Monarhije porazom u kopnenom srazu kod Custozze (24. lipnja) te debaklom flote u pomorskoj Bitci kod Visa (20. srpnja).

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

PUMed - RIBE MEDITERANA

Vrsta: P  |  Datum: 7. srpnja 2016.
Motiv: riba martinka Marka je izdana u arku od 16 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1058

PUMed - RIBE MEDITERANA

Vrsta je prepoznatljiva po mrlji zelene, plave ili ponekad crne boje, sa žarko crvenim rubom, smještenoj na stražnjem dijelu škržnog poklopca. Mrlja nalikuje na lažno oko, pa je vrsta po tome dobila ime „ocellatus“.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

SPORT U HRVATSKOJ

Vrsta: P  |  Datum: 28. lipnja 2016.
Motiv: logotip i maskota ESI i skakačica u vodu Autori: Mario Petrak i Ana Žaja Petrak, dizajneri iz Zagreba Autor fotografije: Maja Pavelić za Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu Marke su izdane u arčićima od 9 maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1057

SPORT U HRVATSKOJ, Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu

U početku su se skokovi u vodu izvodili na Olimpijskim igrama samo s tornja, ali je s razvitkom došlo do raščlanjivanja i razvoja različitih disciplina, pa danas imamo skokove s daske, skokove s tornja i sinkronizirane skokove.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

 
Broj: 1056

SPORT U HRVATSKOJ, Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016.

Program Europskih sveučilišnih igara 2016. sadrži 21 sport. Očekuje se oko 5000 studenata sportaša s više od 350 europskih sveučilišta, a za potporu organizaciji Igara bit će angažirano oko 2000 volontera.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

25. DAN DRŽAVNOSTI

Vrsta: P  |  Datum: 23. lipnja 2016.
Motiv: detalj hrvatske zastave Marka je izdana u hrvatskom arku od 25 maraka i sa pet privjesaka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1055

25. DAN DRŽAVNOSTI

Domoljublje se ne mjeri velikim riječima ni širokim gestama, već otkucajima srca i mirisima jutra, voćkom poslije kiše i svime što smo u našoj povijesti ispisali, smislili, napravili i ostvarili: a najviše onim što smo obranili! Ostvarenje našega sna staro je četvrt stoljeća, a sanjali smo ga stoljećima!

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:


 

Pretraživanje po godini izdanja