English


Obavijest za korisnike iz Dragonoša i Šipačkog Brijega

U utorak 23. rujna 2014. nije obavljena dostava poštanskih pošiljaka na dostavnom području Poštanskog ureda 10430 Samobor – u naseljima Dragonoš i Šipački Brijeg. Ovaj poremećaj u odvijanju poštanskog prometa uzrokovan je pojavom klizišta uslijed obilnih kiša.

Stoljeća na poštanskim markama

Vratnice splitske katedrale i grad Prelog

Prebrojiti sva stoljeća tradicije predstavljena na hrvatskim poštanskim markama zasigurno ne bi bio lak pothvat tim više što će 23. rujna Hrvatska pošta pustiti u optjecaj izdanja posvećena dvjema višestoljetnim obljetnicama. Poštanskim blokom obilježit će se 800 godina vratnica splitske katedrale, a poštanskom markom 750 godina grada Preloga.

Poteškoće u poštanskom prometu uzrokovane poplavama

17. rujna - Zbog elementarnih nepogoda poštanski promet onemogućen je, to jest otežan, na područjima Pokupskog (naselje Auguštanovec, Lijevi Degoj, Hotnja i vikend naselje u Pokupskom) i Pisarovine (naselje Gradec Pokupski). Hrvatska pošta zahvaljuje korisnicima na tim područjima na razumijevanju.

Doplatna marka Tjedan borbe protiv tuberkuloze

Prema odredbama Zakona o Hrvatskom Crvenom križu (NN broj 71/2010, članak 33) u poštanskim uredima će se od 14. do 21. rujna 2014. godine prodavati doplatna marka Tjedan borbe protiv tuberkuloze. Kupnja doplatne marke je obvezna i naplaćuje se za sve poštanske pošiljke u unutarnjem prometu osim novina i časopisa. Vrijednost doplatne marke je 1,55 kuna. Prihod od doplatne marke namijenjen je Hrvatskom Crvenom križu.

Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

HP-Hrvatska pošta d.d. na temelju Odluke Uprave Društva objavljuje
JAVNI NATJEČAJ ZA DAVANJE U ZAKUP POSLOVNIH PROSTORA
 
Predmet javnog natječaja je davanje u zakup poslovnih prostra na području Republike Hrvatske.

Podrobnije informacije javnom natječaju možete pronaći OVDJE


Poštanske marke u nasljeđe generacijama za 100 godina!

U ponedjeljak, 8. rujna 2014. Hrvatska pošta pohranila je u vremenskom trezoru Zagrebačke banke male, ali vrijedne predmete.
Poštanske marke svjedoci su povijesti, kulture i znamenitosti društva, pa će time i zbornik Poštanske marke Republike Hrvatske 1991. – 2011., uz današnje Upute za obavljanje poštanskih usluga, koji su pohranjeni u trezor, sigurno biti vrijedan i zanimljiv predmet budućim naraštajima.

Iz dječje mašte na poštansku marku

Hrvatska pošta je i ove godine, kako bi potaknula dječju kreativnost i školarcima približila smisao, značenje i funkciju poštanske marke, raspisala natječaj za izradu likovnog rješenja najljepše novogodišnje marke. U natječaju mogu sudjelovati učenici osnovnih škola u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg natječaja Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!, organiziranog u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te tvrtkom King ICT, jest blagdanski stol.

Javni natječaj za prodaju nekretnina u Sukošanu i Šibeniku

HP-Hrvatska pošta d.d. na temelju odluke Uprave Društva objavljuje
JAVNI NATJEČAJ ZA PRODAJU NEKRETNINA
 
Predmet javnog natječaja je prodaja sljedećih nekretnina:
  • odmaralište u Sukošanu
  • poslovna zgrada u Šibeniku, V. Nazora 51
 Podrobnije informacije javnom natječaju možete pronaći OVDJE

Hrvatska pošta otvorila vrata svojim korisnicima u Strošincima, Račinovcima i Rajevu Selu

U ponedjeljak, 1. rujna 2014. godine, Hrvatska pošta pustila je u rad poštanske urede 32256 Strošinci, V. Nazora 50, i 32262 Račinovci, A. Starčevića 2 (preseljen s adrese: Braće Radića 1) te izdvojeni šalter Poštanskog ureda 32257 Drenovci u Rajevu Selu, Z. Frankopana 31.

U poštanskim uredima sve za školarce

Priprema za školu

Ljetni praznici su na izmaku i treba početi opremati školarce za novu školsku godinu. Za to, naravno, treba kvalitetna školska oprema.