Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Rujanske dopune i izmjene Programa izdavanja poštanskih maraka

11.09.2014.
Hrvatska pošta je za rujan nadopunila i izmijenila Program izdavanja prigodnih poštanskih maraka Republike Hrvatske. Brojne filateliste zasigurno će ugodno iznenaditi vijest da će ovogodišnji Program biti obogaćen s čak dvije nove prigodne poštanske marke.

U optjecaj će tako 26. rujna biti puštena prigodna poštanska marka 800 GODINA STATUTA GRADA I OTOKA KORČULE, nominalne vrijednosti 2,80 kn, tiskana u nakladi od 100.000 primjeraka. Motiv na marki autorice Dubravke Zglavnik Horvat, dizajnerice iz Zagreba, prikazuje naslov Statuta i vedutu grada Korčule.

Prigodnu poštansku marku 950. OBLJETNICA BENEDIKTINSKOG SAMOSTANA SV. NIKOLE U TROGIRU Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 30. rujna. Nominalna vrijednost marke je 2,80 kn, a bit će tiskana u nakladi od 100.000 primjeraka. Autorica je Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba, a motiv prikazuje benediktinski samostan u Trogiru.

Također, novost je i da se promijenio datum izdavanja poštanskog bloka sa jednom markom, 800 GODINA VRATNICA SPLITSKE KATEDRALE. Blok će umjesto 15. rujna biti izdan 23. rujna.