Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Sigurnost u prometu

31.08.2015.
Motiv „Sigurnost u prometu“ za prigodnu poštansku marku nacrtala je Ema Harčević, 4. razred, OŠ „Braća Ribar“, Sisak

Kada je Hrvatska pošta djeci kao motiv dječje prigodne marke u natječaju za izradu likovnog rješenja „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!“ 2015. predložila „Sigurnost u prometu“, teško se moglo i zamisliti što će se sve dobiti kao odaziv. Među više od devet stotina radova pristiglih na natječaj uži izbor obavile su savjetnice iz Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno sa članicama Povjerenstva za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka RH. Za motiv dječje prigodne poštanske marke izabrali su crtež Eme Harčević, učenice iz Osnovne škole „Braća Ribar“.

Ovim natječajem, koji provode Hrvatska pošta i Agencija za odgoj i obrazovanje, želi se potaknuti kreativnost te djeci školskog uzrasta približiti smisao, značenje i funkciju poštanske marke. Mladu autoricu, osim njezina imena na poštanskoj marki, očekuje i nagrada – prijenosno računalo i pisač.

Marku nominalne vrijednosti 3,10 kn oblikovala je Nataša Odak, dizajnerica iz Zagreba. Naklada marke iznosi 150 000 primjeraka, a izdana je u arku od 20 maraka. Datum izdanja poštanske marke „Sigurnost u prometu“ s motivom djece na gradskim ulicama je 7. rujna 2015. godine.
 
Imena autora likovno najuspješnijih radova, možete pogledati ovdje.