Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Najbrža međunarodna dostava još povoljnija

01.12.2014.

Nove cijene slanja međunarodnih hpekspres-pošiljaka
 
Hrvatska pošta je od 1. prosinca ponudila korisnicima još povoljniju uslugu slanja međunarodnih hpekspres-pošiljaka u sto zemalja Europe i svijeta – najbržeg načina slanja pošiljaka u međunarodnom poštanskom prometu.
 
Korisnici će, primjerice, u poštanskom uredu, prema novom cjeniku, pošiljku mase do 1 kg moći poslati u Sloveniju za 127,50 kn umjesto dosadašnjih 170 kn. Slanje pošiljke mase od 5 do 10 kilograma za Njemačku povoljnije je za 60 kn, dok je slanje iste pošiljke za Australiju povoljnije za 170 kuna. Uvedene su i nove dostavne zone: EU 1 (Slovenija) i EU 2 (sve ostale europske zemlje) te Europa 1 (BiH, Crna Gora i Srbija) i Europa 2 (ostale zemlje izvan EU-a).

Korisnici mogu svoje pošiljke, osim iz najbližega poštanskog ureda, poslati i tako da zatraže preuzimanje pošiljke na željenoj adresi. Pogodnost koja im je također dostupna prilikom slanja hpekspres-pošiljaka jest praćenje pošiljaka u stvarnom vremenu od preuzimanja do uručenja sustavom track&trace. Detalji o mogućnostima i uvjetima slanja pošiljaka u pojedinu zemlju dostupni su u vodiču za međunarodne usluge.

Novi cjenik i sve informacije o usluzi hpekspres, kao i detaljan popis država s pripadajućim zonama možete pronaći na internetskim stranicama www.hpekspres.hr i www.posta.hr.