Hrvatska pošta primila Povelju za svoju aplikaciju „Digitalni poštar“

„Digitalni poštar“ primjer je projekta u javnom sektoru za uvođenje digitalnih tehnologija u temeljne procese poslovanja
 
Na godišnjoj konferenciji Project Management Institutea, PMI Forum 2019., Hrvatskoj pošti i našem kolegi Nikoli Kucelju dodijeljena je 12. studenog 2019. Povelja za značajan doprinos u digitalizaciji državnih poduzeća i modernizaciji poslovanja. Riječ je o projektu „Digitalni poštar“ i njegovu voditelju iz Ureda za strategiju i unaprjeđenje poslovanja. „Digitalni poštar“ je rješenje za digitalnu dostavu koje je pridonijelo modernizaciji i digitalizaciji dostave i poštanskog poslovanja. Projektom je obuhvaćena digitalizacija procesa („zeleni ured“), uključujući obradu i dostavu svih pošiljaka, vođenje dostavne knjige u digitalnom obliku te praćenje pošiljaka u realnom vremenu. Time su stvoreni preduvjeti za nadogradnju sustava za bezgotovinska plaćanja, očitanje osobnih iskaznica, korisničkog portala i paketomata.
 
Aplikacija „Digitalni poštar“ primjer je projekta u javnom sektoru za uvođenje digitalnih tehnologija u temeljne procese poslovanja te korištenje agilnih metoda vođenja projekata čime se postiže izravna korist za naše građane u skladu s misijom Hrvatske pošte – biti građanima na usluzi.