Tu smo za vas!

Tu smo za vas!

Sve informacije o radu poštanskih ureda i načinima dostave

Više

Omogućeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade

Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Za korištenje usluge, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama https://nadoslanje.posta.hr/.


Rad poštanskih ureda

Zbog pojave virusa COVID-19 poštanski uredi su privremeno promijenili radno vrijeme. Sve promjene radnih vremena poštanskih ureda ažuriramo prema promjenama koje stupe na snagu, a kako da jednostavno provjerite radno vrijeme vašeg poštanskog ureda saznajte na poveznici: 

Jednostavno saznajte radno vrijeme vašeg poštanskog ureda

Na gornjoj poveznici vam donosimo uputu kako da saznate radno vrijeme vašeg poštanskog ureda, a detaljan pregled radnih vremena dostupan je OVDJE.

Ograničen broj korisnika u svim poštanskim uredima

U poštanskim uredima Hrvatske pošte od 18. ožujka može istovremeno biti ograničen broj korisnika. Broj korisnika koji istovremeno mogu biti u poštanskom uredu određen je brojem radnika koji u tom trenutku rade.

Ako u poštanskom uredu rade dva šaltera u tom uredu istovremeno mogu biti samo dva korisnika dok svi ostali trebaju pričekati ispred ulaznih vrata. U poštanskom uredu važno je držati međusobni razmak prilikom obavljanja usluga.

Kako se ponašati u poštanskom uredu za vrijeme epidemije

Vijesti dostupne na poveznici:
https://www.posta.hr/nove-mjere-u-postanskim-uredima/8243
https://www.posta.hr/ogranicenje-broja-korisnika-u-svim-postanskim-uredima/8228.

 

Obavijest za poslovne korisnike u slučaju zatvaranja njihovih poslovnih prostora

Korisnici koji s Hrvatskom poštom imaju sklopljen pisani ugovor obvezni su obavijestiti Hrvatsku poštu da su njihove poslovne prostorije zatvorene te popuniti online obrazac ovdje:  https://nadoslanje.posta.hr/.     

Sve o načinu postupanja za ugovorne poslovne korisnike Hrvatske pošte možete pronaći na poveznici: https://www.posta.hr/nadoslanje-i-zadrzavanje-posiljaka-u-slucaju-zatvaranja-prostora-poslovnih-korisnika/8270
 

Hrvatska pošta stavlja se na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu

Hrvatska pošta svoju je uslugu dostave stavila na raspolaganje bez naknade Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu. Hrvatska pošta će starijim i nepokretnim građanima dostavljati pakete s potrepštinama i hranom koje osiguravaju navedene institucije.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.posta.hr/hrvatska-posta-stavlja-se-na-raspolaganje-hrvatskom-crvenom-krizu-i-hrvatskom-caritasu/8235.
 

Aktualne informacije i novosti

Svakodnevno ažuriramo informacije o radu poštanskih ureda i načinima dostave. Sve informacije dostupne su na poveznicama:


Priopćenja za medije

Sva priopćenja za medije i aktualne informacije dostupne su na poveznici:  https://www.posta.hr/priopcenja-96/96
 

Online obrasci

Na jednom mjestu:  https://obrasci.posta.hr/ 

Međunarodni poštanski promet

Države u koje je moguće slati pošiljke

/Poveznica na popis/