Tu smo za vas!

Tu smo za vas!

Sve informacije o radu poštanskih ureda i načinima dostave

Više

Omogućeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade

Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Za korištenje usluge, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama https://nadoslanje.posta.hr/.


Rad poštanskih ureda

Zbog pojave virusa COVID-19 poštanski uredi su privremeno promijenili radno vrijeme. Sve promjene radnih vremena poštanskih ureda ažuriramo prema promjenama koje stupe na snagu, a kako da jednostavno provjerite radno vrijeme vašeg poštanskog ureda saznajte na poveznici: 

Jednostavno saznajte radno vrijeme vašeg poštanskog ureda

Na gornjoj poveznici vam donosimo uputu kako da ednostavno saznate radno vrijeme vašeg poštanskog ureda a detaljan pregled radnih vremena poštanskih ureda možete pogledati OVDJE.

Ograničen broj korisnika u svim poštanskim uredima

U poštanskim uredima Hrvatske pošte od 18. ožujka može istovremeno biti ograničen broj korisnika. Broj korisnika koji istovremeno mogu biti u poštanskom uredu određen je brojem radnika koji u tom trenutku rade.

Ako u poštanskom uredu rade dva šaltera u tom uredu istovremeno mogu biti samo dva korisnika dok svi ostali trebaju pričekati ispred ulaznih vrata. U poštanskom uredu važno je držati međusobni razmak prilikom obavljanja usluga.

Kako se ponašati u poštanskom uredu za vrijeme epidemije

Vijesti dostupne na poveznici:
https://www.posta.hr/nove-mjere-u-postanskim-uredima/8243
https://www.posta.hr/ogranicenje-broja-korisnika-u-svim-postanskim-uredima/8228.

Izmjena načina uručivanja pošiljaka

Hrvatska pošta, uslijed epidemije uzrokovane virusom COVID-19, izmijenila je način uručivanja pošiljaka. Izmjene se odnose na: uručenje pošiljaka na adresi fizičkim osobama, uručenje na adresi pravnim osobama, fizičkim osobama koje obavljaju registriranu djelatnost, udrugama i sl., uručenje pošiljaka na adresi primatelja putem servisa te isporuku pošiljaka u poštanskom uredu.
 
Detaljan popis izmjena načina uručivanja pošiljaka možete pronaći na poveznici: https://www.posta.hr/izmjena-nacina-urucivanja-posiljaka/8233.
 

Obavijest za poslovne korisnike u slučaju zatvaranja njihovih poslovnih prostora

Korisnici koji s Hrvatskom poštom imaju sklopljen pisani ugovor obvezni su obavijestiti Hrvatsku poštu na e-adresu prodaja@posta.hr  da su njihove poslovne prostorije zatvorene te popuniti online obrazac ovdje:  https://nadoslanje.posta.hr/.     

Sve o načinu postupanja za ugovorne poslovne korisnike Hrvatske pošte možete pronaći na poveznici: https://www.posta.hr/nadoslanje-i-zadrzavanje-posiljaka-u-slucaju-zatvaranja-prostora-poslovnih-korisnika/8270
 

Hrvatska pošta stavlja se na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu

Hrvatska pošta svoju je uslugu dostave stavila na raspolaganje bez naknade Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu. Hrvatska pošta će starijim i nepokretnim građanima dostavljati pakete s potrepštinama i hranom koje osiguravaju navedene institucije.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.posta.hr/hrvatska-posta-stavlja-se-na-raspolaganje-hrvatskom-crvenom-krizu-i-hrvatskom-caritasu/8235.
 

Aktualne informacije i novosti

Svakodnevno ažuriramo informacije o radu poštanskih ureda i načinima dostave. Sve informacije dostupne su na poveznicama:


Priopćenja za medije

Sva priopćenja za medije i aktualne informacije dostupne su na poveznici:  https://www.posta.hr/priopcenja-96/96
 

Online obrasci

Na jednom mjestu:  https://obrasci.posta.hr/

Popis zemalja u koje nije moguće slati pošiljke

 • Australija,
 • Crna Gora,
 • Čile,
 • Hong Kong,
 • Indija,
 • Island,
 • Južnoafrička Republika,
 • Makedonija,
 • Novi Zeland,
 • Portugal,
 • Rusija,
 • Srbija,
 • Tajland,
 • Tanzanija,
 • Ujedinjeni Arapski Emirati.