Bez čekanja i papirića: Pošta će postaviti paketomate po zemlji

21.4.2020.

Hrvatska pošta je na svojim službenim stranicama objavila kako će diljem Lijepe naše postaviti 300 paketomata preko kojh će korisnicima omogućiti slanje i primanje paketa svih sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno, bez čekanja u redu.
Paketomati su, ističu iz pošte, dio njihove razvojne strategije pošta 2022., a a do odluke o postavljanju istih, došli su prateći zahtjeve e-trgovine i trendove višegodišnjeg rasta paketskog poslovanja.
Paketomate će postavljati na frekventnim urbanim središtima u Hrvatskoj do kraja godine, a paketomate su investirali 108 milijuna kuna. HP-ov partner je estonska pošta (Omniva), koja je jedan od najnaprednijih primjera korištenja usluge paketomata. U Estoniji se preko 90 posto paketa dostavlja na ovaj način.
 

Što se mijenja?

Time bi se trebao promijeniti zadnji dio dostave, odnosno problemi kada se, primjerice, dostava paketa dogodi u vrijeme kada su ljudi na poslu. Isto tako, nema više papirića za preuzimanje pošiljke sljedeći radni dan...
 
Za šest mjeseci više nećemo isporučivati na adresu, već izravno korisniku gdje god se nalazio - kazao je predsjednik Upravo HP-a Ivan Čulo za Večernji list.


Izvor: 24sata, 20. travnja 2020.
https://www.24sata.hr/news/bez-cekanja-i-papirica-posta-ce-postaviti-paketomate-po-zemlji-688250