Aktualne informacije za radnike 6

Obavijest za radnike
Postavljaju se zaštitne barijere na šaltere
Prema uputi Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Međutim, kako bismo osigurali adekvatnu zaštitu naših radnika, za sve poštanske urede bez zaštitnih stakla na šalterima nabavljene su pregrade od pleksiglasa.
U narednih nekoliko dana, u više od 200 poštanskih ureda postavit ćemo zaštitne barijere. Poduzimamo sve mjere sprečavanja širenja zaraze radi zaštite zdravlja naših radnika, njihovih bližnjih i korisnika.
 
Mrežne stranice Hrvatske pošte
Informacije za radnike Hrvatske pošte
Budući da je pravodobna i točna informacija ključna za funkcioniranje poštanskog posla, uz redovitu internu komunikaciju s rukovoditeljima, informacije s intraneta objavljujemo i na mrežnim stranicama Hrvatske pošte www.posta.hr u rubrici „Korporativni/Karijera u Pošti/POŠTA – TO SMO MI“
Stranicama Hrvatske pošte i rubrici „POŠTA – TO SMO MI“ može se pristupiti s bilo kojeg računala i mobilnog telefona jer cilj je da u ovim izazovnim vremenima bitne informacije budu svima dostupne.
 
Sigurna narudžba i dostava namirnica na kućni prag
Suradnja Podravke i Hrvatske pošte
Hrvatska pošta i Podravka udružile su snage kako bismo građanima dodatno olakšali svakodnevicu uslijed epidemije koronavirusa i na taj način pridonijeli da oni što manje moraju izlaziti iz svojih domova. Od sada je moguće putem Žutog klika naručiti pakete Podravkinih proizvoda.
Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte ističe: „Osjećamo dužnost pomoći kad imamo priliku. Podravka i Pošta zajedničkim će snagama osigurati dobru uslugu narudžbe putem Žutog klika i dostave paketa namirnica. Poštari su uvijek na raspolaganju građanima, a posebno u kriznim vremenima. Sve zaposlenike opremamo zaštitnim sredstvima, iznimno se pazi na higijenu i  ograničen je broj rukovanja pojedinačnim pošiljkama. Pakete ćemo prevoziti u sigurnim uvjetima.“
Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke poručuje:„Dok je velika većina građana sada u sigurnosti doma, naši zaposlenici neumorno rade kako bi proizveli dovoljne količine prehrambenih proizvoda. Pritom, ulažemo i dodatan napor u pakiranju i pripremi paketa koji preko pošte dolaze na kućne adrese ljudi kako bi što manje izlazili. Na ovaj način, uz našeg partnera Hrvatsku poštu, podupiremo aktivnosti nadležnih institucija usmjerene ograničavanju širenja koronavirusa“. Akcija pripreme paketa potaknuta je brojnim upitima građana o mogućnostima dostave Podravkinih proizvoda koje najčešće koriste u svojim kućanstvima. Pojedinačne cijene proizvoda najniže su redovne cijene na tržištu, a paketi se mogu naručiti i poslati nekome drugome.
 
Info
U poštanske urede može se ući i bez zaštitne maske
U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dopušta se i osobama bez zaštitne maske. Pozivamo sve da slijede upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju.
 
  • POŠTAR
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.