Aktualne informacije za radnike 10

Obavijest za radnike
Pojašnjenje Odluke o korištenju privatnih vozila u službene svrhe
Slijedom upita radnika u vezi s obračunom i isplatom naknade za prijevoz prema Odluci o korištenju privatnih vozila u službene svrhe za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom CoV-2 donosimo dodatno pojašnjenje Odluke.
Donošenjem ove Odluke svim će se radnicima od 1. travnja 2020. trošak prijevoza obračunati i isplatiti prema udaljenosti od stana do posla i natrag, a prema uvjetima navedenim u Odluci. U slučaju razlike u iznosu troškova prijevoza u odnosu na dosadašnji obračun primjenjuje se izračun troška prijevoza po ovoj Odluci. Radnici nisu obvezni posebno prijavljivati dolazak na posao privatnim automobilom ni popunjavati dodatne dokumente za ostvarivanje redovite naknade za troškove prijevoza.

 
Hrvatska pošta bez naknade će dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci
Suradnja Pošte i HPB-a: mirovine stižu na kućne adrese
Kako bi umirovljenici mogli sigurnije zaprimiti svoja sredstva ne izlazeći iz svojih domova, korisnici koji primaju mirovine putem tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoja sredstva mogu pomoću Hrvatske pošte dobiti na kućni prag, bez naknade. Zahtjev se može uručiti na nekoliko načina:
U obrascu će se osim svih obveznih polja naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od navedenih kanala Hrvatska pošta obavlja autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te se organizira dostava novca preko poštara uz pripadajući nalog.

 
HP Glasnik
Imenovana povjerljiva osoba i zamjenica
U HP Glasniku br. 6 od 27. ožujka 2020. objavljena je Odluka o imenovanju povjerljive osobe i zamjenika povjerljive osobe. Povjerljivom osobom za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti imenovana je Mirjana Virovec iz Zagreba, a Lidija Pulišić iz Zadra zamjenicom povjerljive osobe.
U navedenom broju HP Glasnika objavljene su i druge odluke, među ostalim, Odluka o usvajanju Politike upravljanja rizicima, Politika upravljanja rizicima, Odluka o donošenju Knjige normi i Knjiga normi, a dostupne su u sustavu eOkružnica te na intranetu.

 
Pošta je uvijek tamo gdje su ljudi
Hrvatska pošta dostavila šatore za trijažu na otok Murter
Hrvatska pošta u ožujku je svoju uslugu dostave stavila na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu bez naknade i u ponedjeljak su naše kolege na otok Murter dostavili šatore Crvenog križa za trijažu stanovnika, odnosno pacijenata sa sumnjom na infekciju COVID-19 virusom. Oko tri tisuće stanovnika u mjestima Murter i Betina nalaze se u karanteni zbog koronavirusa.
Naši kolege poštari još od prošle srijede, 25. ožujka na adrese primatelja dostavljaju pakete s potrepštinama za starije i nepokretne građane koje osiguravaju navedene institucije.

 
Paket koji nas spaja – sigurna narudžba i dostava na kućni prag
Kraš i Hrvatska pošta omogućili online naručivanje slatkih proizvoda
Ovaj put Hrvatska pošta i Kraš udružili su snage kako bi se hrvatski građani iz sigurnosti svog doma mogli zasladiti ili razveseliti najdraže osobe. Kraš je u suradnji s Hrvatskom poštom osigurao online naručivanje paketa Kraševih proizvoda uz besplatnu dostavu preko internetske trgovine Žuti klik (www.zutiklik.hr). U Kraševu „Paketu koji nas spaja“ slatki su proizvodi, a osmišljena su tri različita paketa po cijenama od 200 i 300 kuna s proizvodima koje najviše volite.
Hrvatska pošta koristi se svim svojim kapacitetima kako bi se dostava pošiljaka i rad poštanskih ureda nastavio i u ovoj kriznoj situaciji. U skladu s uputama ovlaštenih tijela prilagođava svoje poslovanje i poduzima sve mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije i osigurao kontinuitet poslovanja.
  
 
 
  • POŠTAR
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.