Aktualne informacije za radnike 14

I zbog vas se na Poštu može računati
Predanim radom čuvajući sebe i druge znamo odgovoriti na zahtjevne okolnosti
 
U vrijeme kada je kontakt s drugima postao izazov i savjetuje se da se što je moguće više suzdržavamo od njega, u velikom broju poslova teško ga je izbjeći. To su oni poslovi bez kojih zajednica ne može funkcionirati i bez kojih je nemoguće nastaviti i očuvati poslovanje. Uz naše poštarice, poštare te operatere i operaterke u poštanskim uredima, brojni su kolegice i kolege koji, svatko u svojoj djelatnosti unutar Hrvatske pošte, u ovakvoj situaciji daju svoj veliki obol.
Stožer Zaštite na radu
U samim začecima pandemije koronavirusa osnovan je krizni stožer Zaštite na radu putem kojega se kolege brinu da naši zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s korisnicima ili ne mogu „ostati doma“ zbog prirode posla imaju sve potrebno od zaštitne opreme te da im je radno okruženje, uredi ili vozila,  sigurno. Tako svakodnevno izlaze na teren dijeleći prema potrebama maske, rukavice i dezinficijense i prate upute te su u stalnom kontaktu sa Stožerom Civilne zaštite kako bi što brže reagirali i zaštitili naše ali i svoje zdravlje.
Sektor prijevoza
Dok je većina nas orijentirana na svoje mikrolokacije kolege iz Sektora prijevoza prevaljuju kilometre i katastarske granice unutar države. Putem se susreću s brojnim izazovima od onih gdje predahnuti i jesti do kontakata koje ostvaruju prilikom ukrcaja ili iskrcaja i dostave pošiljki a da je zdravstveno sigurno.  Posebnu brigu moraju posvetiti i svojim vozilima.
Služba za korisnike
Kolege iz Službe za korisnike rade od kuće i odgovaraju na brojne upite korisnika o uslugama čiji su se načini pružanja mijenjali i mijenjaju zbog okolnosti u svrhu zaštite zdravlja i radnika i korisnika.
 
Zahvalni smo im što pokazuju kako se i sada u ovim nesvakidašnjim i ekonomski teškim okolnostima, kada se čini da je sve stalo, može računati na Hrvatsku poštu i što svojim predanim radom pridonose očuvanju radnih mjesta.
 
 
 
Nove adrese područja obračuna plaća Split i Varaždin
Obavijest za radnike
U Uredu za upravljanje ljudskim resursima u Odjelu nagrađivanja i obračuna plaće došlo je do reorganizacije i promjene adresa pojedinih područja obračuna plaća te je nova adresa za:
  • Područje obračuna plaća Split:  NSC, Poštanska 9, 10410 Velika Gorica
  • Područje obračuna plaća Varaždin:  Florijanski Trg 18, 48000 Koprivnica
Kontakte možete pronaći na intranetu u rubrici Struktura-Uprava i uredi podrške Upravi-Ured za upravljanje ljudskim resursima.
 


Države u koje je moguće slati pošiljke
Sektor međunarodnih poslova
Uslijed pandemije COVID-19 virusa u državama širom svijeta došlo je do promjena i u međunarodnom poštanskom poslovanju. Hrvatska pošta u stalnom je kontaktu s inozemnim poštanskim operaterima i prijevoznicima te svoje međunarodno  poslovanje prilagođava trenutnoj situaciji. Popis država u koje je moguće slati pošiljke i koji se ažurira sukladno okolnostima poslovanja možete pogledati na https://www.posta.hr/tu-smo-za-vas-0/8239  u rubrici Međunarodni poštanski promet.
 
 
 
Izabrana najljepša poštanska marka Republike Hrvatske u 2019.
Filatelija
Hrvatska pošta već 23 godine provodi izbor za najljepše izdanje poštanske marke Republike Hrvatske. Prema glasovima glasača najljepšim izdanjem iz 2019. godine proglašena je prigodna poštanska marka „350 godina Sveučilišta u Zagrebu“, rad dizajnerice Jane Žiljak Gršić. Na drugom je mjestu prigodni poštanski blok „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“, a treće mjesto osvojila je prigodna marka „100. obljetnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu“. Za glasače koji su glasali poštom predviđeno je ukupno 10 vrijednih nagrada, a sretne dobitnike koji su izvučeni 8. travnja 2020. možete pogledati na www.posta.hr
 
 
  • POŠTAR
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.