Aktualne informacije za radnike 16

 Nacionalni stožer pohvalio radnike Hrvatske pošte

 
Zadnjih tjedana naše hrabre kolegice i kolege na terenu građanima su ostali jedna od posljednjih stvari dostupnih u stvarnom životu. Pošta je tu da povezuje ljude, ma kakva vremena bila, ali kada je najteže, njezini radnici većini su jedini doticaj s vanjskim svijetom, pa i njihovim najbližima.
 
Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na središnjoj novinskoj konferenciji Stožera civilne zaštite održanoj 14. travnja zahvalio je u njihovo ime svim radnicima Hrvatske pošte. Istaknuo je kako su kolegice i kolege u poštanskim uredima i na dostavi svakodnevno u kontaktu s građanima i na prvoj su liniji obrane od ove epidemije. Napomenuo je kako sve naše kolege koje u ovoj situaciji rade kako bi drugi mogli ostati doma daju veliki doprinos i svi njihovi napori su hvalevrijedni.
 
Radnici i radnice Hrvatske pošte isporučuju mirovine, što je vrlo važno, jer je olakšavanje života osobama starije dobi jedan od najvažnijih napora u borbi za zdravlje, istaknuo je Božinović.
 
Hrabrost kolegica i kolega na terenu nedvojbena je, a količinu zahvalnosti koju i naši sugrađani osjećaju nemoguće je izraziti riječima. Poštarice, poštari i šalterski radnici te druge službe koje su ostale dostupne građanima trenutačno su velikoj većini ljudi jedina poveznica s onime što smo do prije nekoliko tjedana smatrali „normalnim“ životom. I kada je najteže, Pošta i njezini hrabri radnici čine sve kako bi olakšali život građanima.

  • POŠTAR
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.