Aktualne informacije za radnike 18

Povrat otpremnica iz poštanskih ureda
Divizija ekspres obavještava radnike poštanskih ureda da je propisana nova procedura za povrat otpremnica koje prate hpekspres pošiljke, poslovne pakete ili Paket 24. Na sve potpisane i ispravno ovjerene otpremnice koje se prikupe na terenu ili na šalteru u PU - putem MIPS aplikacije, obvezno je: Na poleđini otpremnice upisati broj pošiljke na koju se ta otpremnica odnosi.
Otpremnice se vraćaju na adresu:
DIVIZIJA EKSPRES GP1
Kontrola otpremnica
p.p. 800
10002 Zagreb
Nakon prispijeća otpremnica sravnjenje istih će se obavljati prema proceduri koja je propisana za Diviziju ekspres. Distribucijska područja Divizije ekspres povrat otpremnica rade u skladu s procedurom kroz NPA aplikaciju.
Kontakt u slučaju pitanja dostupan na intranetu
 

Mogućnosti slanja pošiljaka u druge zemlje
U situaciji s pandemijom koronavirusa, brojni korisnici svakodnevno traže informacije u koje se zemlje mogu slati pošilje, u koje ne. Naravno, takve se informacije mijenjaju iz dana u dan. Znamo da je većina komercijalnih letova obustavljena te poštanski operatori traže druge prijevozne mogućnosti. Svi poštanski operatori susreću se s istim izazovom, jer je osnovni prijevoz pošte (komercijalnim letovima) gotovo u potpunosti obustavljen u svim smjerovima. Privremena nemogućnost slanja pošiljke u određenu zemlju u ovoj situaciji ne ovisi o poštanskim operaterima, nego se rješenja pronalazi u suradnji s međunarodnim poštanskim organizacijama i ostalim poštanskim operaterima. Iz tog razloga na našim korisničkim stranicama redovito ažuriramo informacije u koje je zemlje moguće slati pošiljke. Primjerice, od 22. travnja ponovno je moguće slati poštu za SAD.
 
Popis je dostupan na https://www.posta.hr/default.aspx?id=8304

 
Pozicioniranje artikala na šalterima
S ciljem unapređenja prodaje knjiga, igračaka, darovnog programa i sl. na intranetu će svaki tjedan biti objavljeno pozicioniranje artikala na šalterima sukladno kategorizaciji poštanskih ureda. Za vrijeme situacije s virusom COVID 19, svi aktivni šalteri mogu izlagati promotivne artikle. Popis artikala u promotivnoj prodaji za razdoblje od 20. do 26. travnja 2020. naveden je u Obavijesti 8/20 – 15. dopuna. U Prilogu 1 ove Obavijesti možete vidjeti kategorizaciju poštanskih ureda.  Pojašnjenje pozicioniranja artikala u razdoblju promotivne prodaje nalazi se na intranet stranici u rubrici Struktura - Divizija mreža - Sektor maloprodaje - Promotivna prodaja
 

Žuti klik - akcije do kraja travnja
Do kraja travnja internetska trgovina Hrvatske pošte Žuti klik i dalje nastavlja s brojnim promotivnim aktivnostima i prezentacijom noviteta za naše kupce. Posebna ponuda u aktualnom katalogu obuhvaća 44 izdvojena artikala kojom podržavamo domaće proizvođače te najpotrebnije artikle iz asortimana za svako kućanstvo. Riječ je o ličkom krumpiru, jabukama i soku od jabuka, plavom krumpiru, brašnu, maslinovom ulju, čajevima i paketima za njegu – proizvodima naših OPG-ovaca – i raznim paketima za kućanstvo, kao i paketima Podravke i Kraša. Dodatno, za naše kupce izdvojili smo šest novih paketa u kojima nudimo najpopularnije brendove: Milka, Frosch, Palmolive, Ajax, Barilla i Labud.
Podsjećamo, cjelokupan izbor dostupan je putem interneta na mrežnoj stranici www.zutiklik.hr, u poštanskim uredima, kao i telefonom na broju: 072 07 07 07.
 

 
Podsjetnik: ePošta - online registracija novih korisnika
Od početka travnja fizičke osobe mogu izravno na mrežnoj stranici eposta.hr popuniti i poslati online registracijski obrazac za korištenje servisa ePošta ili, kao i dosad, predati popunjeni zahtjev u poštanskom uredu. Ugovaranjem usluge ePošta korisnici dobivaju mogućnost korištenja poštanskih usluga putem računala ili mobitela, a korisničko ime i lozinku za pristup ePošti mogu koristiti i za pristup sustavu e-Građani. Više informacija na internetskim stranicama ePošte.


  • POŠTAR
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.