Aktualne informacije za radnike 19

Isplata solidarne potpore za uništenja ili oštećenja imovine zbog prirodnih nepogoda (potresa)
Podsjećamo radnike HP-Hrvatske pošte d.d. da se mogu obratiti za isplatu solidarne potpore  u visini neoporezivog iznosa sukladno poreznim propisima, do 2.500 kn, za uništenja ili oštećenja imovine zbog prirodnih nepogoda (potresa), kada troškove snosi sam radnik.
 
Odluku o dodjeli solidarne pomoći donijela je Uprava Poslodavca u skladu s mogućnostima, prema kriterijima utvrđenim posebnim aktom Poslodavca i sukladno članku 63. Kolektivnog ugovora.
 
ZA OSTVARENJE PRAVA NA JEDNOKRATNU  SOLIDARNU POTPORU RADNIK MORA DOSTAVITI SLIJEDEĆU DOKUMENTACIJU:
 • Zamolbu (u zamolbi navesti članove obitelji, stambeni status, školski status djece , opisati štetu i dr.)
 • Preslik službene odluke o proglašenju elementarne nepogode (prirodnu nepogodu  proglašava županija)
 • Preslik procjene štete od elementarne nepogode (procjenu donosi nadležna lokalna samouprava općine ili grada)
 • Dokaz da su nekretnine i pokretnine osobno vlasništvo radnika ili člana uže obitelji (bračnog druga ili djeteta)
 • Izvorni računi iz kojih je vidljivo da su plaćeni izdaci radi otklanjanja štetnih posljedica od prirodne nepogode
 • Izjava da za novčane izdatke na temelju priloženih računa nije primljena novčana pomoć (osiguranja, općine, grada…)
 • Potvrde o primanjima radnika i članova uže obitelji (bračnog druga i djece)
 • Popunjene opće podatke o radniku i članovima obitelji
 
Komu se obratiti   informacije možete pronaći na intranetskim stranicama Hrvatske pošte.Novi broj časopisa „Pošta“
Ovaj tjedan započela je distribucija najnovijeg, svibanjskog izdanja časopisa „Pošta“. Uz već tradicionalnu rubriku Pošta – to smo mi, u kojoj predstavljamo četvero naših kolega iz divizija Pošta, Mreža, Ekspres i Podrška, u 38. broju časopisa saznajte kako se radnici Hrvatske pošte, brojne naše kolegice i kolege, snalaze i rade u sad već više ne tako novim uvjetima epidemije Covid-19. Unatoč svim teškoćama i izazovima, poštanski posao obavljaju najbolje što mogu te se tako trude održati stabilnost tvrtke i njezina poslovanja. Kao i drugdje u svijetu, pojava pandemije pokazala je da su paketomati sada postali jedno od vrlo prikladnih načina za dostavu paketa primateljima jer se tako omogućuje sigurno uručenje bez potrebe za fizičkim kontaktom, a usto dostupno korisnicima 24 sata dnevno 7 dana u tjednu.
 
 
 
Croatia osiguranje: daljinska prodaja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja
Obavještavamo kolegice i kolege da je sklapanje ugovora – polica dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja moguće ugovoriti i na daljinu. Nove funkcionalnosti omogućene su u aplikaciji COINS. U prilogu Okružnice 52/20 nalaze se upute za sklapanje ugovora, odnosno polica dopunskog zdravstvenog osiguranja na daljinu, a prema informaciji iz Sektora financijskih usluga Divizije mreža naknadno će biti dostavljeni podatci o loyalty korisnicima koji nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje te o onim korisnicima koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje, a nemaju Dopunsko Pošta +, koje ćete moći kontaktirati radi prodaje osiguranja.
Više informacija na intranetskim stranicama Hrvatske pošte.
 


Šalter za filateliju u Zagrebu otvoren na novoj lokaciji
Šalter za filateliju od 20. travnja premješten je u Branimirovu ulicu 4, 10000 Zagreb (bočni ulaz poštanske zgrade). Omiljena lokacija filatelista prethodno se nalazila u poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 koji je zatvoren zbog oštećenja izazvanih prošlomjesečnim potresom.
Šalter za Filateliju otvoren je od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati.
 


Novo u ponudi na Žutom kliku  - paketi s proizvodima robne marke Müller
Internetska trgovina Hrvatske pošte Žuti klik nastavlja s brojnim promotivnim aktivnostima kako bi hrvatskim građanima olakšala svakodnevicu uslijed epidemije koronavirusa i doprinijeli da što manje izlaze iz svojih domova. Među raznim paketima za kućanstvo, novi u ponudi su i paketi za svakodnevnu upotrebu s proizvodima robne marke Müller kao što su sredstava za čišćenje, osobnu njegu, prehrana i sredstava za njegu beba te pet paketi s hranom za mačke. Podsjećamo, cjelokupan izbor dostupan je putem interneta na mrežnoj stranici www.zutiklik.hr , a za svaku narudžbu iznad 300 kuna besplatna je dostava na kućnu adresu.


 
 • POŠTAR
 • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
 • DOSTAVLJAČ
 • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
 • OPERATER/OPERATERKA
 • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.