Poslovni korisnici

Poslovni korisnici

Uz digitalne usluge Hrvatske pošte posvetite se svom poslu, a svoju poštu prepustite nama.

Više

ePošta radi za vas!

Pravnim osobama servis ePošta nudi jednostavniju i povoljniju komunikaciju s njihovim korisnicima. Servis ePošta usluga je Hrvatske pošte koja korisnicima omogućuje ugodnije i jednostavnije kreiranje, primanje te pregled i čuvanje pošte. Svi su dokumenti (računi, izvodi, obavijesti i dr.) na jednom mjestu te im korisnik može pristupiti s bilo kojeg računala.

ePoštu možete koristiti za:

  • slanje Poslovnog eRačuna,
  • slanje eRačuna prema građanima
  • primanje računa,
  • primanje dokumenata, pisama i poruka te
  • slanje pisama i poruka.

Poslovni eRačun

Poslovni eRačun povoljna je usluga slanja elektroničkih računa.  Od 1. srpnja 2019. eRačuni postaju obvezni u svim postupcima javne nabave, što znači da će većina proračunskih korisnika morati zaprimati i slati e-Račune u skladu s propisanom europskom normom. Kako bi brojnim pravnim osobama omogućila jednostavno i povoljno slanje eRačuna, Hrvatska pošta uvela je novu uslugu – Poslovni eRačun.
Pored slanja elektroničkih računa sukladno zakonu, putem ePošte poslovni korisnici mogu slati eRačune i drugim poslovnim korisnicima ePošte.

Slanje pisama

Poslovni korisnici mogu poslati veći broj elektroničkih pisama na distribuciju korisnicima ePošte u elektroničkom ili fizičkom obliku. Pismo poslano ePoštom može biti dostavljeno na kućnu adresu primatelja bilo gdje u svijetu. Takvo se pismo šalje na ispis i kuvertiranje i prosljeđuje na uručenje.

Kako postati poslovni korisnik servisa ePošta?

Najjednostavnije je kontaktirati prodajnog predstavnika Hrvatske pošte na mail prodaja@posta.hr. U bilo kojem poštanskom uredu ili na internetskoj stranici ePošte možete preuzeti prijedlog ugovora te ga predati prodajnom predstavniku, poštaru ili na šalteru poštanskog ureda.