Aktualne informacije

Kako slati novac za BiH ?
30.01.2017.

Kako slati novac za BiH ?

Hrvatska pošta je s Hrvatskom poštom d.o.o. Mostar potpisala sporazum o razmjeni međunarodnih poštanskih elektroničkih uputnica koji je u primijeni od 9. siječnja 2017. godine. Uplate i isplate novca obavljaju se samo u kunama, a maksimalni iznos elektroničke uputnice uplaćene u Hrvatskoj i obratno iznosi 1.500,00 eura.

Elektroničke uputnice mogu se isplatiti u roku od 30 minuta nakon uplate, a u sustavu se nalaze još 30 dana. U slučaju da primatelj ne preuzme uputnicu u tom roku, novac se vraća u državu podrijetla, odnosno pošiljatelju. Prilikom slanja, pošiljatelj je obvezan javiti primatelju kontrolni broj i iznos uputnice.
Osim razmjene međunarodnih poštanskih elektroničkih uputnica između HP-Hrvatske pošte d.d. i Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, također je omogućena razmjena i s ostalim  operatorima Bosne i Hercegovine: BH Pošta - Sarajevo i Pošte Srpske – Banja Luka.

Popis država/operatora u koje možete poslati ECI međunarodnu poštansku elektroničku uputnicu s naznačenim najvišim iznosima i mjestima isplate možete vidjeti OVDJE