Hrvatska pošta na Greencajt festivalu

25.5.2023.

Kako stvoriti okruženje za održivu budućnost

 

Mladen Puzak, izvršni direktor Ureda za strategiju, razvoj i korisničko iskustvo, sudjelovao je kao predstavnik Hrvatske pošte na panelu pod nazivom „Green Tech Talk: Koliko ICT industrija čini planet više cool?“ na kojem su bili i predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Adrian Ježina, predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak, član Uprave OTP banke Ivan Šimičević i Chief Digital Officer Croatia osiguranja Ana Zovko. ICT industriju ne samo što obilježava ubrzani razvoj nego ona postaje i sve važniji činitelj u zelenoj tranziciji kroz digitalizaciju poslovanja i usvajanje inovativnih rješenja. Pritom sve više tehnoloških poduzeća prihvaća odgovornost u ostvarivanju ciljeva ESG (okoliš, društvo, upravljanje), smanjujući tako svoj negativan utjecaj na okoliš, ali se istodobno susreću i s brojnim izazovima u transformaciji i prilagodbi svog poslovanja.

 

Na panelu je Mladen Puzak podijelio s nazočnima iskustva o dosadašnjoj transformaciji poslovanja Hrvatske pošte u zeleno i održivo. U skladu sa smjernicama naše nove Korporativne strategije Pošta2025(30) rekao je kako je Hrvatska pošta donošenjem Strategije postavila jasnu viziju inovativne tvrtke po mjeri radnika i korisnika. Kada je riječ o održivosti i zelenoj tranziciji, Puzak je istaknuo: „Najveći dio emisija Hrvatske pošte dolazi iz vozila te je elektrifikacija, odnosno dekarbonizacija voznog parka smjer kojim idemo prema zelenoj dostavi. Također, korisnike motiviramo da koriste paketomate kao zeleni dostavni kanal.“

 

Festival održivosti Greencajt održava se od 24. do 25. svibnja 2023. u Zagrebu. Program se sastoji od 30 panela i predavanja u kojima sudjeluje više od 80 govornika i panelista iz različitih područja i 10 zemalja koji pokušavaju dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje za održivu budućnost. U sklopu festivala Greencajt dodijelit će se i nagrade Green Prix u 7 kategorija.