Hrvatska pošta najuspješnije veliko trgovačko društvo u Zagrebu

20.12.2019.

Plaketa Zlatna kuna HGK – Komora Zagreb

 
Hrvatska pošta na svečanosti dodjele plaketa Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore – Komora Zagreb, održanoj 19. prosinca, proglašena je najuspješnijim velikim trgovačkim društvom u gradu Zagrebu. Plaketa se dodjeljuje već 22 godine kao važno priznanje za izvrsnost u poslovanju članica Komore. Izvrsnost članica svake godine ocjenjuje se na temelju financijskih, tehnoloških i inovativnih postignuća te napretka u poslovanju.
Hrvatska pošta zadovoljila je zahtjevne kriterije za dodjelu Plakete, a koji su redom: pokazatelji likvidnosti, pokazatelj zaduženosti, pokazatelji aktivnosti, pokazatelj profitabilnosti, pokazatelji vezani za zaposlenost, pokazatelj iz analize prihoda, snaga poduzeća te nematerijalna i materijalna imovina.
Hrvatska pošta već je dvije godine u snažnom investicijskom ciklusu, a sredinom 2019. godine završena je i puštena u rad najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte – Novi sortirni centar. Sukladno Razvojnoj strategiji Pošta2022. – razvijamo temeljno poslovanje i znanja vodeći se temeljnim filozofijama: digitalizacijom i društveno odgovornim poslovanjem.
Noviteti koje je donijela Industrija 4.0 u fokusu su Hrvatske pošte, stoga se naši timovi bave umjetnom inteligencijom, robotima, autonomnim vozilima, proširenom stvarnošću, analizom podataka te internetom stvari (IoT). Pripremili smo teren za nove usluge i počeli smo hrabrije i brže pilotirati pametna rješenja - od AR naočala, robota za prijevoz paleta pa sve do nabavke električnih vozila.
Plaketa Zlatne kune jedan je od pokazatelja da Hrvatska pošta ostvaruje sve ciljeve zacrtane strategijom Pošta2022.