Hrvatska pošta nositelj je priznanja "Izvrsnost u izazovima"

8.10.2020.
Sigurnost, stabilnost i informiranost
 
Hrvatska pošta dobila je priznanje Izvrsnost u izazovima koje se dodjeljuje tvrtkama za kvalitetno upravljanje ljudima te brigu za dobrobit svojih radnika tijekom pandemije. Priznanje je to koje dobivaju tvrtke koje su pokrenule izvrsne inicijative od samih početaka. Nositelji priznanja pokazali su da prepoznaju važnost brzog i kontinuiranog prilagođavanja ciljeva i organizacije rada, transparentne komunikacije s radnicima te važnost brige o fizičkom i mentalnom zdravlju.
 
Konzultantska kuća SELECTIO pohvalila je odnos poslodavca prema radnicima. „Od samih početaka pandemija ima znatan utjecaj na poslovne rezultate, stoga je najsnažniji fokus Hrvatske pošte na zadržavanju svih prava radnika. Plaće su stabilne, zadržani su svi dodatci i uvećanja te poslodavac ispunjava sve obveze prema važećem Kolektivnom ugovoru i zakonima. Isplaćene su nagrade u treći mirovinski stup za dobar učinak te varijabilni dio plaće. Usto, postojeći program psihološke potpore proširen je kako bi se radnici lakše nosili s novonastalim okolnostima. Također, na raspolaganju su i rukovoditelji koji su na Akademiji Hrvatske pošte usvojili relevantna znanja za snalaženje u stresnim situacijama i prevladavanje traumatičnih događaja. U ovom razdoblju naglasak je na internoj i eksternoj komunikaciji te zaštiti na radu. Dnevnim objavama putem newslettera i brojnih digitalnih kanala radnici i korisnici redovito dobivaju sve ključne informacije.

Osim toga, Hrvatska pošta pokazala je solidarnost sa zajednicom inicijativama društveno odgovornog poslovanja – doniran je respirator za Kliničku bolnicu „Sveti Duh“, a u suradnji s Crvenim križem bila je organizirana dostava humanitarne pomoći. Za radnike pogođene potresom u Zagrebu poslodavac je uz sredstva isplaćena prema benefitima iz Kolektivnog ugovora pokazao i dodatnu solidarnost jer su se Uprava i menadžment odrekli 30% plaće za travanj. I u sljedećem razdoblju očuvanje stabilnosti primanja, kao i sigurnosti radnika ostaju u fokusu Hrvatske pošte“, zaključuje SELECTIO.