Hrvatska pošta pridružila se akciji „Djeca djeci“

22.2.2021.
Hrvatska pošta sklopila je suradnju sa Savezom izviđača Hrvatske i pridružila se akciji „Djeca djeci“ te svoju uslugu dostave stavila na raspolaganje u svim poštanskim uredima. Djeca i njihovi roditelji diljem Hrvatske pripremaju darove i vesele pakete s motivirajućim porukama za djecu na potresom pogođenom području. 

Akcija je pokrenuta inicijativom Facebook grupe "Djeca djeci...Dragi mali prijatelju..." i organizirana u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske koji zajedno s osnivačima grupe prikupljene pakete šalju u škole i vrtiće na potresom pogođenom području. Cilj je razveseliti djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji od kojih su neka u potresu ostala i bez svojih igračaka te ih povezati vršnjacima iz cijele Hrvatske, koji već tjednima šalju pakete pune crteža, slatkiša i igračaka. Hrvatska pošta donirala je uslugu slanja paketa iz bilo kojega poštanskog ureda i osigurala da paketi iz svih krajeva države stignu do Saveza izviđača Hrvatske.

Hrvatska pošta ovime nastavlja niz akcija pomoći stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Odmah nakon potresa Hrvatska pošta donirala je milijun kuna za unesrećene na pogođenim područjima. U svim poštanskim uredima korisnicima je omogućena uplata pomoći unesrećenima na području pogođenom potresom bez naknade, a novčana pomoć Hrvatskog Crvenog križa isplaćuje se bez naknade u poštanskim uredima ili preko poštara.