Hrvatske marke jedne od najboljih svjetskih poštanskih maraka prema časopisu „El Eco“

29.10.2018.
 Hrvatske marke jedne od najboljih svjetskih poštanskih maraka prema časopisu „El Eco“
U 11 kategorija za najbolje svjetske poštanske marke na natjecanju „Nexofil“ u organizaciji španjolskog časopisa El Eco Hrvatska pošta osvojila je 23. listopada 2018. u Madridu dvije nagrade.
 
Nagrađene hrvatske poštanske marke
 
  • Prvu nagradu u kategoriji „Najbolji otisak marke u 2017.“ osvojila je prigodna marka PUMed – Lunske masline autorice Nataše Odak; motiv na marki prikazuje maslinu iz poznatog maslinika na otoku Pagu.
 
  • Treću nagradu u kategoriji „Najoriginalniji format marke u 2017.“ osvojila je srcolika marka Valentinovo autorice Katarine Lončar, s motivom zaljubljenog para.
 
Već pet godina zaredom Nexo Grupa i mjesečnik Španjolske filatelističke federacije „El ECO Filatelico y Numismatico“ organiziraju filatelistička i numizmatička natjecanja na kojima se u međunarodnom žiriju nalaze eksperti iz različitih područja filatelije, filatelistički pisci, kao i autori knjiga i članaka u međunarodnim filatelističkim časopisima. Hrvatske poštanske marke su i na dosadašnjim Nexofilovim natjecanjima osvajale važne nagrade u različitim kategorijama.