Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima dio je Strategije Pošta2022.

19.7.2017.
Hrvatska pošta novi dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Hrvatskoj pošti prvi je put dodijeljeno vrijedno priznanje – Certifikat Poslodavac Partner – za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, koji dodjeljuje tvrtka SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka za potragu za kadrovima i savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima. Najbolje rezultate Hrvatska pošta ostvarila je u području strategije i regrutiranja te selekcije zahvaljujući dobro organiziranoj funkciji upravljanja ljudskim resursima, kvalitetnom vođenju i nadzoru procesa regrutiranja i selekcije, korištenju različitih kanala regrutacije te zaštiti podataka prikupljenih u procesu regrutiranja i selekcije.
 
Ivan Čulo, direktor Društva, i Damir Babić, izvršni direktor Ureda za upravljanje ljudskim resursima Hrvatske pošte, primili su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO. Tom je prilikom Ivan Čulo, direktor Društva, istaknuo kako je Certifikat važna potvrda kvalitete upravljanja ljudskim resursima kao dijela razvojne Strategije Pošta2022., koja u središte stavlja zaposlenike, kao i povjerenje, proaktivnost i izvrsnost, što su temeljne poštanske vrijednosti, ali i rezultat razvoja znanja i kompetencija zaposlenika te kompanijske kulture.
 
Hrvatska pošta zadovoljila je vrlo stroge kriterije za dobivanje Certifikata Poslodavac Partner i time postala jedna od pet državnih tvrtki nosioca toga važnog certifikata. Certifikat je pokazatelj da je Pošta poduzeće koje kvalitetno upravlja ljudskim resursima te propagira i uvodi one standarde koji unaprjeđuju poslovne rezultate i kvalitetu rada.
 
„Hrvatska pošta je poduzeće koje razvija kulturu proaktivne odgovornosti odnosno kulturu postizanja rezultata, a ne ʻodrađivanja poslaʼ. Naši su zaposlenici proaktivni i ne čekaju da im se kaže što moraju raditi i zašto, nego preuzimaju inicijativu i poduzimaju korake koji će ih dovesti do uspjeha“, izjavio je Damir Babić, izvršni direktor Ureda za upravljanje ljudskim resursima.
 
Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj, portal MojPosao, i poslovni tjednik „Lider“ kao medijski pokrovitelj, a trenutačno ima 40 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.