Konačno. Pošta će po Hrvatskoj postaviti 300 paketomata na kojima ćete moći preuzeti pošiljke

20.4.2020.

Iz HP-a kažu da će paketomate postaviti po frekventnim urbanim središtima u Hrvatskoj


Hrvatska pošta će diljem Hrvatske postaviti 300 paketomata, objavili su na svojim službenim stranicama. HP kaže da će paketomati korisnicima omogućiti slanje i primanje paketa svih sedam dana u tjednu i 24 sata dnevno, bez ikakvih čekanja u redu. Iz Pošte kažu da su paketomati dio njihove razvojne strategije pošta 2022., a da su do odluke o postavljanju paketomata došli prateći zahtjeve e-trgovine i trendove višegodišnjeg rasta paketskog poslovanja.

Paketomate će postavljati na frekventnim urbanim središtima u Hrvatskoj do kraja godine, a paketomate su investirali 108 milijuna kuna. HP-ov partner je estonska pošta (Omniva), koja je jedan od najnaprednijih primjera korištenja usluge paketomata. U Estoniji se preko 90 posto paketa dostavlja na ovaj način.
 

MIJENJA SE ZADNJI DIO DOSTAVE

Ideja je da se promijeni zadnji dio dostave, odnosno, last mile. Time bi se primjerice izbjegli neki od problema s dostavom, poput dolaska paketa u vrijeme kada su ljudi na poslu. Izbjeglo bi se i ostavljanje papirića za preuzimanje pošiljke sljedeći radni dan, gdje bi vas dočekala gužva u poslovnici. Uz paketomat, kažu iz HP-a, bez gužve i čekanja u redu jednostavno možete preuzeti paket kada god želite.

Ivan Čulo, predsjednik Uprave HP-a, za Večernji list najavio je da će korisnici imati veću kontrolu nad paketima. “Za šest mjeseci više nećemo isporučivati na adresu, već izravno korisniku gdje god se nalazio”, rekao je. Kako je pojasnio Čulo, korisnici će preko korisničkog portala moći upravljati svojim pošiljkama i imati kontrolu nad njima.Izvor: Telegram, 20. travnja 2020.
https://www.telegram.hr/biznis-tech/konacno-posta-ce-po-hrvatskoj-postaviti-300-paketomata-na-kojima-cete-moci-preuzeti-posiljke/