Logistika

Hrvatska pošta ulaganjima u razvoj i gradnju logističkih kapaciteta postala je jedna od vodećih logističkih kompanija u zemlji. 

U razvojnoj Strategiji Pošta2022. Hrvatska pošta na posebno mjesto stavlja razvoj logističkog poslovanja.

Prateći najnovije razvojne trendove u logistici i potencijal tog segmenta, Hrvatska pošta neprestano radi na razvoju logističkog dijela poslovanja. Povezivanje proizvođača/dobavljača s krajnjim kupcem i optimizacija zaliha predviđanjem potražnje te uz ponudu različitih rokova dostave samo su neke usluge u kojima Hrvatska pošta prepoznaje potencijal ove grane djelatnosti.
 
Za pružanje cjelovite usluge u logističkom poslovanju, uz raznovrstan vozni park uvode se i različita inovativna poslovna rješenja u dostavi i skladištenju. Hrvatska pošta sagradila je Novi sortirni centar u Velikoj Gorici čija je prva faza završena 2019. i u sklopu kojeg radi visokoregalno skladište s kapacitetom pohrane 3200 tona. U siječnju 2020. počela je gradnja novog logističkog centra u Kukuljanovu na području grada Bakra.

 

  • Novi sortirni centar
  • Novi sortirni centar Hrvatske pošte najveća je strateška i kapitalna investicija u povijesti poštanskog poslovanja u Hrvatskoj
  • Vozni park
  • Hrvatska pošta kao jedna od vodećih logističkih kompanija u zemlji posjeduje kvalitetnu i raznoliku flotu vozila.