Napredak i modernizacija evotv-a

8.5.2018.

Razvitak usluga na HbbTV tehnologiji

Zagreb, 8. svibnja 2018. – U proteklih godinu dana evotv se aktivno razvija na polju HbbTV standarda, a rezultat je razvitak nekoliko novih aplikacija.
HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) tehnologija je koja omogućuje istovremeno korištenje usluge emitiranja TV kanala i prikaz različitih aplikacija i informacija dostupnih putem internetske veze. Usluga funkcionira na principu emitiranja dodatnih podataka uz standardni televizijski signal. Dodatni podatci omogućuju korištenje različitih aplikacija kojima se pristupa uz pomoć daljinskog upravljača.
Za pristup interaktivnim uslugama korisnici trebaju imati televizor ili digitalni prijamnik koji podržava HbbTV te uređaj mora biti spojen na internet.
Jedna od dostupnih aplikacija razvijena je u suradnji s „Jutarnjim listom“. S pomoću aplikacije Jutarnji svi korisnici evotv-a koji imaju televizor ili digitalni prijamnik koji podržava HbbTV tehnologiju mogu čitati najnovije vijesti preuzete s portala Jutarnji.hr. Aplikacija se nekoliko puta dnevno ažurira s novim vijestima, a može joj se pristupiti pritiskom na crveni gumb na daljinskom upravljaču.
Digitalni prijamnik koji podržava HbbTV tehonologiju može se kupiti u internetskoj trgovini Žuti klik.