Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! – učenici osnovnih škola i ove godine osmišljavaju motiv dječje poštanske marke
 
Već 15 godina Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj likovni natječaj za učenike u kojem imaju priliku nacrtati motiv prigodne poštanske marke RH na zadanu temu, koja ove godine glasi – prijateljstvo. Ovim projektom Hrvatska pošta i Agencija žele potaknuti u učenicima kreativnost i likovno izražavanje, kao i traženje različitih, maštovitih i originalnih likovnih rješenja na zadanu temu. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a pobjednik natječaja osvojit će prijenosno računalo i pisač.
 
Kako je organiziran natječaj?
 
Učitelji likovne kulture i razredne nastave odabiru najviše 10 najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno s 31. svibnja 2022. na adresu navedenu u brošuri. Stručno povjerenstvo odabrat će potom 30 najuspješnijih likovnih radova i među njima pobjednički rad koji će poslužiti kao motiv za izradu dječje prigodne marke „Prijateljstvo“. Odabranih 30 radova i pobjednički rad bit će objavljeni do kraja srpnja 2022. na mrežnoj stranici posta.hr. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u rujnu 2022. godine.
 
Gdje saznati detalje o natječaju?
 
Sve pojedinosti o natječaju Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! dostupne su na poveznicama: Brosura_Djecja_marka, Suglasnost.