Novi poštanski uredi u Slatini i Osijeku

7.9.2018.

Nastavlja se investicijski ciklus temeljem razvojne strategije Pošta2022.

Zagreb, 7. rujna  2018. – Jučer, 6. rujna, svečano je otvoren poštanski ured u Slatini u novom prostoru u Ulici bana Jelačića 29. Novi poštanski ured ima tri univerzalna šaltera te izdvojeni financijski kutak za usluge koje zahtijevaju privatnost. Radno vrijeme poštanskog ureda je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 sati, a subotom od 8:00 do 13:00 sati. Korisnici će u novom prostoru moći obavljati brojne usluge - poštanske, financijske i bankarske te usluge osiguranja i telekoma, kao i kupiti proizvode iz širokog maloprodajnog asortimana. Pristup novom poštanskom uredu prilagođen je osobama s invaliditetom.
Otvaranju poštanskog ureda prisustvovali su župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak i saborski zastupnik Josip Đakić. Uime Hrvatske pošte okupljenima se obratio Josip Poljak, izvršni direktor Divizije mreža.
„Hrvatskoj je potreban ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova i upravo zato ulaže i nastavit će s ulaganjem kako u infrastrukturu, tako i u podizanje kvalitete usluga u lokalnim zajednicama“, rekao je Poljak. Ukratko je predstavljena i strateška inicijativa „Pošta – šalter države“ koja omogućuje korisnicima obavljanje niza usluga državnih institucija. Tako svi građani mogu u poštanskim uredima u Hrvatskoj podnijeti zahtjeve Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a s Ministarstvom unutarnjih poslova razvijena je mogućnost dostave vozačkih dozvola na kućnu adresu podnositelja zahtjeva te se razvija usluga dostave putovnica.
Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo što su građani grada Slatine dobili novi prostor, koji će doprinijeti boljem standardu i djelatnicima pošte, ali i svim stanovnicima Slatine jer će biti i pristupačniji i funkcionalniji od starog prostora.
U Osijeku je, 1. rujna 2018., otvoren novouređeni Poštanski ured 31105 u trgovačkom centru Interspar u Ulici sv. Leopolda Mandića 7, koji se nalazio na adresi Županijska 8, Osijek. Nova lokacija je lako dostupna korisnicima, pristup je prilagođen osobama s invaliditetom, uz velik broj parkirnih mjesta. U novom poštanskom uredu, građanima su dostupna dva univerzalna šaltera te izdvojeni financijski kutak.
Razvojna strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te je Hrvatska pošta ove godine pokrenula velik investicijski ciklus. Ulaganje u temeljno poslovanje snažno će pomoći Hrvatskoj pošti u ostvarenju misije – biti građanima na usluzi.