Novi sortirni centar

Novi sortirni centar Hrvatske pošte najveća je strateška i kapitalna investicija u povijesti poštanskog poslovanja u Hrvatskoj

Najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe ubrzava sve poštanske procese što znači bržu i kvalitetniju dostavu našim korisnicima. Predstavlja najveći ulog u budućnost tvrtke, ali i imeprativ za daljnji razvoj temeljnog poslovanja. Također, NSC je važan za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj te je jedini pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa. 


Gradnja Novog sortirnog centra počela je polaganjem kamena temeljca 16. svibnja 2017. te je tako simbolički označen početak ostvarenja razvojne Strategije Pošta2022. NSC je najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte vrijedna 350 milijuna kuna, u kompleksu radi više od 1500 radnika (sortirnica, poštanska logistika, paketna logistika, prijevoz i vozni park, IT i podatkovni centar, podrška poslovanju). Visoko regalno skladište ima kapacitet 8000 paletnih mjesta te je ukupne nosivosti 6400 tona. Kapacitet stroja za automatsku razradu paketa jest 15 000 pošiljaka po satu, mase paketa od 100 grama do 30 kilograma.
 
Novi sortirni centar Hrvatske pošte započeo je s radom 2019. godine te je odgovor na tržišne potrebe, razvoj gospodarstva i dobar je primjer investicijskog ulaganja i poslovnih ciklusa usmjerenih na razvoj Hrvatske uopće.


 


 


  • Novi sortirni centar
  • Novi sortirni centar Hrvatske pošte najveća je strateška i kapitalna investicija u povijesti poštanskog poslovanja u Hrvatskoj
  • Vozni park
  • Hrvatska pošta kao jedna od vodećih logističkih kompanija u zemlji posjeduje kvalitetnu i raznoliku flotu vozila.