Novi sortirni centar

Novi sortirni centar Hrvatske pošte najveća je strateška i kapitalna investicija u povijesti poštanskog poslovanja u Hrvatskoj

Svečano otvoren Novi sortirni centar

Hrvatska pošta je 23. rujna 2019. svečano otvorila Novi sortirni centar (NSC) u Velikoj Gorici čime je obilježen završetak prve faze gradnje tog objekta, koja je dovršena u srpnju 2019. godine. Najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe ubrzava sve poštanske procese što znači bržu i kvalitetniju dostavu svim našim korisnicima. Ovo je najveći ulog u budućnost tvrtke, ali i imperativ za razvoj temeljnog poslovanja. Također, NSC je važan i za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj te jedini pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa. Na svečanom otvaranju bili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar državne imovine Mario Banožić. Također, u otvaranju je sudjelovao i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država William Robert Kohorst te predsjednik Uprave International Postal Corporationa Holger Winklbauer.
 
Gradnja Novog sortirnog centra počela je polaganjem kamena temeljca 16. svibnja 2017. te je tako simbolički označen početak ostvarenja razvojne Strategije Pošta2022. NSC je najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte vrijedna 350 milijuna kuna, u kompleksu radi više od 1500 radnika (sortirnica, poštanska logistika, paketna logistika, prijevoz i vozni park, IT i podatkovni centar, podrška poslovanju). Visoko regalno skladište ima kapacitet 8000 paletnih mjesta te je ukupne nosivosti 6400 tona. Kapacitet stroja za automatsku razradu paketa jest 15 000 pošiljaka po satu, mase paketa od 100 grama do 30 kilograma.
 
Novi sortirni centar Hrvatske pošte odgovor je na tržišne potrebe, razvoj gospodarstva i dobar je primjer investicijskog ulaganja i poslovnih ciklusa usmjerenih na razvoj Hrvatske uopće.


 

Novi sortirni centar u brojkama
 

Fotografije  
Galerija Novi sortirni centar  - Kapitalna investicija Hrvatske pošte (pdf)