Novi sortirni centar predstavljen na Međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

27.4.2018.
Najveća kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte
Dvadeset četvrtog travnja 2018. održana je 14. godišnja međunarodna konferencija o razvoju nekretnina na kojoj je sudjelovala i Hrvatska pošta. Od 2005. do danas Konferencija je ugostila više od 1000 govornika iz više od 40 zemalja, a predavači su najstručnije osobe iz Hrvatske i inozemstva koje su svojim dugogodišnjim radom i uspjesima stvorili ime u djelatnosti u kojoj posluju. Osim Hrvatske pošte, koju je predstavljala Zvjezdana Nemet, ekspert za upravljanje nekretninama u Diviziji pošta i voditeljica projekta izgradnje novog sortirnog centra, na Konferenciji su sudjelovali William Robert Kohorst, veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, prof. Janez Koželj, zamjenik gradonačelnika Ljubljane, i mnogi drugi istaknuti stručnjaci.
Zvjezdana Nemet je istaknula kako je priprema i planiranje gradnje novog sortirnog centra iziskivala godine pripreme – od traženja idealnog prostora do usvojenih idejnih rješenja za zemljište površine 70.200 četvornih metara. Lokacija na kojoj se gradi kompleks nalazi se na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa prijenosa pošiljaka. Naselje Gradići, u kojem se nalazi parcela, osim što je blizu Međunarodne zračne luke „Franjo Tuđman“, smješteno je i nedaleko od prilaza autocesti Zagreb – Sisak i brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica. Ukupna vrijednost investicije iznosi 350 milijuna kuna, a kamen temeljac položen je 16. svibnja 2017. godine. Završetak prvog dijela radova očekuje se krajem 2018. godine.
Uspostavom i gradnjom novog sortirnog centra kao logističkog poštanskog središta poboljšat će se brzina ispunjavanja uvjeta za sve procese vezane uz poštansko tržište. Najveća prednost i za Hrvatsku poštu i korisnike poštanskih usluga u Hrvatskoj bit će svakako brža i kvalitetnija razrada te otprema pošiljaka.
Razvojna strategija Pošta2022. velik naglasak stavlja na razvoj temeljne djelatnosti, a novi sortirni centar, kao najveća kapitalna investicija u povijesti Pošte, zalog je za budućnost cijele tvrtke.