Održan godišnji koncert Zaklade „Vaša pošta“

28.11.2022.
 Kvartet „Rucner“ održao je tradicionalni koncert u Lisinskom

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u nedjelju, 27. studenog održan je godišnji koncert Zaklade „Vaša pošta“ na kojem je, već tradicionalno, nastupio Kvartet „Rucner“. Ovogodišnji specijalni gost svečanosti bio je Jan Gales iz Centra za pružanje usluga u zajednici iz Karlovca, koji je uz Kvartet Rucner, izveo pjesmu Ljubav sve pozlati Petra Graše i Vjekoslava Huljića. Jan je učenik 7.razreda osnovne škole Banija u Karlovcu koji se glazbom aktivno bavi zadnje dvije godine.

Upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“ Senka Klarić zahvalila je svim posjetiteljima, donatorima, izvođačima, a djeci poručila da iskoriste sve prilike koje im se nude te spremno i hrabro krenu dalje u odrasli život. Podsjetila je i na slogan Zaklade „Pružajući snagu drugima, i mi postajemo jači“, pod kojim zaklada već 12 godina pomaže štićenicima dječjih domova u najizazovnijem trenutku – prilikom početka samostalnog života. Bez pomoći obitelji, bez novca i zaposlenja, taj je izazov doista teško premostiti te je upravo na ideji stvaranja boljeg i humanijeg svijeta za potrebitu djecu nastala i Zaklada „Vaša pošta“. Njezina temeljna svrha je da za vrijeme boravka djece u domu nalazi donatore koji na ime svakog od njih pojedinačno uplaćuju police životnog osiguranja vrijedne 6000 eura.

Da se predani, kontinuirani humanitarni rad uvijek isplati svjedoči već više od 500 polica životnog osiguranja, koje se štićenicima isplaćuju tijekom prve dvije godine samostalnog života.
Hrvatska pošta, kroz rad Zaklade koji su podržali mnogi donatori ušla je u dječje domove diljem Hrvatske te postala prepoznata kao sinonim sretnih i dobrih vijesti.