English

Poslovni korisnici


Hrvatska pošta nudi svojim poslovnim korisnicima niz usluga i pogodnosti koje olakšavaju i poboljšavaju njihovo poslovanje. Šaljete li veće količine pisama, paketa ili pošiljaka izravnog marketinga? Vrijeme je da postanete ugovorni korisnik Hrvatske pošte i tako ostvarite bolje uvjete za poslovanje svoje tvrtke, što će vam uštedjeti vrijeme i novac. Prodajni predstavnici Hrvatske pošte pomoći će vam u odabiru usluga koje najbolje odgovaraju potrebama vašeg poslovanja te vas uputiti u sve prednosti i povlastice koje možete steći.

Da bi naša suradnja bila što uspješnija, nudimo vam mogućnost plaćanja usluga na kredit, što je jedan od najkorištenijih standardiziranih načina plaćanja. Na temelju ostvarenog prometa dobivate pravo na rabate na velik dio usluga. Omogućujemo vam i korištenje vlastitih strojeva za označavanje poštarine, pa ovisno o visini uplaćenog iznosa, stječete pravo na unaprijed definirane rabate.
Usluge koje Hrvatska pošta nudi svojim poslovnim korisnicima:
Elektronička prijamna knjiga (e-PK) – jednostavan i besplatan sustav za čije korištenje trebate samo internetski preglednik i pristup internetu. Ovo je sustav koji ugovornim korisnicima Hrvatske pošte omogućuje predaju prijamnih knjiga s podatcima o pošiljkama u elektroničkom obliku. Uz pomoć intuitivnoga korisničkog internetskog sučelja vaše prijamne knjige, s podatcima o pošiljkama, bit će u nekoliko koraka odaslane prema određenom poštanskom uredu i čekati na dopremu vaših pošiljaka.
e-PAKET – bavite se prodajom, internetskom trgovinom, TV ili kataloškom prodajom? Hpekspres je za vas osmislio posebnu uslugu: e-PAKET. Uz minimalne troškove vaši proizvodi dolaze sigurno do kupaca diljem Hrvatske jer dostavna mreža Hrvatske pošte obuhvaća cijelu zemlju. Na vašoj će adresi djelatnici Hrvatske pošte preuzeti vaše pošiljke i dostaviti ih vašim kupcima ili na njihovoj adresi ili u odabranom poštanskom uredu te će prilikom dostave za vas izvršiti naplatu.
Usluge direktnog marketinga koriste se za dostavu pošiljaka s oglasnim, marketinškim ili promidžbenim sadržajem odnosno za tržišno komuniciranje. Ove usluge koriste se ili za dostavu adresiranih pošiljaka – prema identificiranim primateljima (izravna pošta i kreativna pošta) – ili za dostavu neadresiranih pošiljaka – prema neidentificiranim primateljima (neadresirana pošta). Uobičajeni sadržaji pošiljaka u akcijama direktnog marketinga su promotivna pisma, katalozi, brošure, letci i sl.
Akcije direktnog marketinga poštom veoma su popularan način oglašavanja i prodaje jer se njihovi učinci (naručena – prodana roba, stopa odgovora i sl.) lako mogu mjeriti i usporediti sa sredstvima utrošenim u pripremu i slanje pošiljaka odnosno s ukupnim troškovima akcije.
Poslovni paket – Svjesni svoje potrebe za sigurnom, praktičnom i pouzdanom distribucijom robe i dobara do prodavača ili drugih pravnih osoba bilo gdje u Hrvatskoj, hpekspres je osmislio uslugu poslovnog paketa. Ovom uslugom hpekspres postaje partner u vašem logističkom lancu te se po povoljnijim cijenama dostave i uz mogućnost ostvarivanja dodatnih popusta brine da distribucija vaše robe funkcionira kako vi želite.
Oglašavanje u Pošti – dijeli se na unutrašnje i vanjsko te na oglašavanje u našem internom časopisu „Vaša pošta.“ Ako postanete naš ugovorni partner, unutrašnje oglašavanje omogućuje vam da vaš oglas vidi 150 000 građana Hrvatske, koliko ih dnevno posjeti poštanske urede Hrvatske pošte. Budući da su naši poštanski uredi na najfrekventnijim lokacijama bilo da je riječ o velikim gradovima bilo o manjim mjestima, vanjsko oglašavanje čini se idealnim i za regionalne i za nacionalne oglasne kampanje. Dodatna prednost je i to što se poštanski uredi često nalaze u dijelovima gradova u kojima se ne mogu postavljati drugi oblici oglasa.
Oglašavanje u „Vašoj pošti,“ nagrađivanoj mjesečnoj publikaciji Hrvatske pošte namijenjenoj njezinim djelatnicima i njihovim obiteljima, pravi je potez jer je „Vaša pošta“ omiljeno štivo u više od deset tisuća kućanstava u Hrvatskoj. „Vaša pošta“ tako se svrstala i među najčitanija izdanja u cijeloj zemlji postajući rasprostranjenim medijem za oglašavanje. Vaš oglas može biti objavljen preko cijele zadnje stranice časopisa, a dodatna je pogodnost i mogućnost ugovaranja posebnih popusta i prodajnih akcija za djelatnike Hrvatske pošte, čime stvarate još veće zanimanje za svoje proizvode i usluge te širite svoju korisničku bazu.
Kupnja poštanskih maraka – ako imate registrirano trgovačko društvo ili obrt za obavljanje djelatnosti trgovine na malo u Republici Hrvatskoj, Hrvatska pošta će vam odobriti popuste prilikom prodaje poštanskih maraka i vrijednosnica za jednokratnu kupnju robe bez sklapanja ugovora. Također imate mogućnost sklapanja ugovora za stjecanje popusta pri čemu ostvarujete bolje uvjete.