Poštanska uputnica

Poštanska uputnica

Tradicionalna poštanska usluga slanja novca – poštanska uputnica.

Više

Poštanskom uputnicom možete primatelju jednostavno poslati novac unutar Hrvatske. Samo popunite formular i predajte novac šalterskom radniku.

Novac poslan poštanskom uputnicom bit će dostavljen primatelju za najviše četiri radna dana od dana uplate poštanske uputnice. Ako želite da novac bude uručen prije tog roka, zatražite dopunsku uslugu CashExpress i primatelj može dobiti novac već za 15 minuta, ali samo u poštanskom uredu. Vaša je obveza obavijestiti primatelja o kontrolnom broju uputnice koji njegovim priopćavanjem realizira isplatu.
Možete zatražiti i dopunsku uslugu „isplata narednog radnog dana" i primatelj će dobiti novac idući radni dan. Ako primatelja uputnice poštar ne zatekne na adresi, ostavit će mu obavijest s informacijom u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može podići novac.
Najveći iznos za slanje novca poštanskom uputnicom je 25.000 kuna.

Prilikom slanja poštanske uputnice možete zatražiti ove dopunske usluge:

  • isplata osobno primatelju – novac će biti isplaćen jedino primatelju navedenom na poštanskoj uputnici
  • isplata s povratnicom – pošiljatelj novca dobiva povratnicu kao potvrdu uručenja uputnice
  • isplata narednog radnog dana – novac se isplaćuje primatelju idući radni dan od dana prijma poštanske uputnice (subota se ne računa u radne dane)
  • CashExpress (isplata isti dan) – priopćavanjem kontrolnog broja primatelju se isplaćuje novac, ali samo u poštanskom uredu.

Naknada

Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna. Naknade za dopunske usluge naplaćuju se prema Cjeniku.