English

Osnovne dopunske usluge za paket


Prilikom slanja paketa u poštanskom uredu, možete zatražiti sljedeće osnovne dopunske usluge:

  • Povratnica (potvrda uručenja);
  • Otkupnina (plaćanje pouzećem);
  • Uručiti osobno primatelju;
  • Izdvojeno (osjetljiv sadžaj);
  • Glomazno.
 

Povratnica (potvrda o uručenju)

Trebate li pisanu potvrdu da je primatelj primio pošiljku koju ste mu poslali, prilikom predaje pošiljke zatražite dopunsku uslugu „Povratnica“. Primatelj će svojim potpisom potvrditi da je pošiljku primio, a potpisani obrazac bit će vam vraćen poštom.
 

Otkupnina (plaćanje pouzećem)

Najlakši način da za poslanu pošiljku dobijete iznos koji želite naplatiti od primatelja, primjerice ako ste primatelju prodali određeni predmet, jest da prilikom predaje pošiljke zatražite dopunsku uslugu „Otkupnina“. Prilikom uručenja pošiljke primatelj će navedeni iznos predati djelatniku Hrvatske pošte, a sredstva će potom biti dostavljena na vašu adresu ili uplaćena na vaš račun. Najveći iznos otkupnine može biti 100.000 kuna, a primatelj, uz naznačeni otkupni iznos, plaća i naknadu za uslugu platnog prometa.
 

Uručiti osobno primatelju

Pošiljka poslana s ovom dopunskom uslugom uručuje se isključivo osobno primatelju ili njegovu zakonskom zastupniku, odnosno punomoćniku.
 

Izdvojeno (osjetljiv sadržaj)

Ako vaša pošiljka sadrži vrlo osjetljiv i lako lomljiv sadržaj, prilikom predaje pošiljke zatražite dopunsku uslugu „Izdvojeno“. Tako ćete osigurati da se s vašom pošiljkom rukuje s povećanom pozornošću tijekom cijelog prijenosa do odredišta. Ako svoju pošiljku šaljete s dopunskim uslugama „Glomazno“ i „Izdvojeno“, naplatit će se samo jedna dopunska usluga.
 

Glomazno

Pošiljke koje se svojim oblikom ili sastavom ne uklapaju s ostalim pošiljkama (npr. bicikl, ispušna cijev ili pošiljke drugih nepravilnih oblika) možete poslati uz dopunsku uslugu „Glomazno“. Ako svoju pošiljku šaljete s dopunskim uslugama „Glomazno“ i „Izdvojeno“, naplatit će se samo jedna dopunska usluga.

Paket