Poštanski ured 10106 Zagreb preseljen u Teslinu ulicu

31.5.2021.
Širok spektar usluga dostupan u centru Zagreba
 
ZAGREB, 31. svibnja 2021. – Od danas je poštanski ured 10106 Zagreb, koji je poslovao u Gundulićevoj 8, počeo s radom na novoj adresi u strogom centru grada, u Ulici Nikole Tesle 6. Preseljenjem poštanskog ureda na novu lokaciju građanima je na svega dvije minute hoda od Trga bana Josipa Jelačića dostupan širok spektar usluga.

U novouređenom poštanskom uredu korisnicima su na raspolaganju dva univerzalna šaltera za obavljanje svih poštanskih usluga i dva financijska kutka. Osim poštanskih, dostupne su i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske te maloprodajne usluge.

U sklopu projekta Banka u Pošti, u poštanskom uredu u Teslinoj ulici, ali i u svim ostalim poštanskim uredima u Hrvatskoj, privatnim i poslovnim korisnicima dostupne su i bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Privatne tvrtke, mali i srednji poduzetnici od kraja prošle godine u poštanskim uredima mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obavljati nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, depozit, karticu i ostale bankarske proizvode i usluge. Ovim projektom tisuće malih i srednjih poduzetnika dobili su opciju poslovnog bankarstva u susjedstvu.„Preseljenjem poštanskog ureda 10106 Zagreb u Teslinu ulicu Hrvatska pošta se vratila u samo središte grada. Unatoč nepovoljnim poslovnim okolnostima uzrokovanih epidemijom COVID-19, ne samo da nastavljamo s planiranim preuređenjem i preseljenjem poštanskih ureda, nego smo radovima obuhvatili i dodatne poštanske urede u potresom pogođenim područjima“ istaknuo je Josip Poljak, izvršni direktor Divizije Mreža.

Razvojna strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja i dostupnosti usluga u mreži od 1016 poštanskih ureda, koji se nalaze u više od 800 hrvatskih naselja. Novi poštanski ured u Ulici Nikole Tesle dio je šire strategije Hrvatske pošte kojom se poštanski uredi pretvaraju u centre usluga kako bi korisnicima diljem Hrvatske omogućili da što više usluga obave u svojem susjedstvu.Radno vrijeme poštanskog ureda 10106 Zagreb ostaje nepromijenjeno – od ponedjeljka do petka od 8:00 do 19:00 sati te subotom od 8:00 do 13:00 sati.