POŠTAR/POŠTARICA

Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.

Marica Vidaković iz Slavonskog Broda jedna je od 93 poštarice u Hrvatskoj pošti koje rade diljem Hrvatske. Poštarica je pune 22 godine i nema tko je ne zna u Slavonskom Brodu jer pošiljke dostavlja na gotovo 1600 adresa. Marica ističe da joj je posao zanimljiv jer ni jedan dan nije isti, odnosno nema dana bez kakve dogodovštine. Kada uspoređuje svoj posao poštara u prvim godinama i sada, kaže da danas ima znatno više posla i pošiljaka, ali da joj rad uvelike olakšava moderna tehnologija, kao što je aplikacija Digitalni poštar i sve druge inovacije koje se uvode u svakodnevni poštanski posao.
 
Teo Strunje svakodnevno dostavlja pošiljke na području Knina. U 10 godina rada u Hrvatskoj pošti upoznao je većinu poštanskih poslova, od šalterskog operatera do poštara. Dnevno prijeđe najmanje stotinu „službenih“ kilometara, ali i trostruko više jer je trener vrlo uspješnoga futsal-kluba, pa je stalno na relaciji Split-Knin-Makarska. Voli svoj posao i kolege jer, kako kaže, za sportske uspjehe koje niže nisu zaslužni samo on, igrači i obitelj, nego i kolegice i kolege iz Pošte koji ga podržavaju.

  • POŠTAR/POŠTARICA
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolegice i kolege.
  • DOSTAVLJAČ/DOSTAVLJAČICA U EKSPRES DOSTAVI
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • OPERATER/OPERATERKA U POŠTANSKOM UREDU
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da bude i vrstan timski igrač.