Poštar

Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolege.
 

Siniša Jukić poštar je za opću dostavu te kontrolor za poštanske procese, koji u Pošti radi od 2007. Sebe opisuje kao društvenu, ambicioznu i susretljivu osobu. U drugim ljudima najviše cijeni iskrenost i smatra da je ona temelj dobrih odnosa.
Predan je i odgovoran u poslu koji obavlja, a u Pošti voli raditi jer općenito voli raditi i biti u kontaktu s ljudima. Siniša kaže da se njegov rad vrednuje te ga to motivira da bude još bolji.
 
Jurica Glokević je poštar za opću dostavu u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sloboština. Kada je 1997. počeo raditi u Pošti, najveći su mu izazov bile dostave po različitim vremenskim uvjetima. Vedrog je i zabavnog duha, Jurica kaže kako se s ekipom s posla uvijek voli dobro našaliti. U životu i poslu mu je najvažnija iskrenost i poštenje. Poslu pristupa savjesno i odgovorno, a voli ga zato što mu osigurava egzistenciju, ali i zato što nije monoton jer je stalno u pokretu. 

  • Poštar
  • Posao poštara za opću dostavu iznimno je dinamičan jer su poštari u svakodnevnom izravnom kontaktu s mnogim korisnicima. Zato će svatko tko voli biti u pokretu i stalnu promjenu zasigurno voljeti posao poštara, baš kao i naše kolege.  
  • Dostavljač
  • Za posao poštara za ekspres-dostavu uistinu se ne može reći da je monoton. Brzina, točnost i okretnost u radu kvalitete su bez kojih se ekspresna dostava teško može zamisliti, a još teže svakodnevno obavljati.  
  • Operater/ka
  • Posao operatera na šalteru, baš kao i posao poštara uključuje svakodnevni kontakt s brojnim korisnicima usluga. Kako bi se korisnicima pružila što kvalitetnija usluga, od operatera na šalteru traži se da ujedno budu i vrsni timski igrači.