Promocija prigodnih poštanskih maraka iz serije „Hrvatska glazba“

4.7.2018.

Marke prikazuju glazbene velikane Arsena Dedića, Ivu Robića i Vicu Vukova

U suradnji s Croatia Recordsom Hrvatska pošta održala je 4. srpnja 2018. promociju prigodnih poštanskih maraka u caffe-baru i music shopu Nova ploča u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.
Na promociji su uime obitelji Dedić i Vukov bile Gabi Novak i Ivana Vukov, a Dubravko Majnarić, nekadašnji glavni urednik Jugotona, podijelio je s okupljenima nekoliko crtica iz života naših slavnih glazbenika.
Arsen Dedić, Ivo Robić i Vice Vukov velikani su hrvatske glazbe koje ne treba posebno predstavljati. Hrvati imaju svoje sportaše, ali i svoje glazbenike koji su neodvojiv dio našeg nacionalnog identiteta i ponosa. Oni su naše legende čije su pjesme dio naših odrastanja, naših radosti i lijepih životnih trenutaka, a marke s njihovim likovima obići će cijeli svijet.
Autori prigodnih poštanskih maraka su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a Ivana Vučić istaknula je kako se na ovom izdanju radilo više od jedne godine. Posebnost ovog izdanja je što arci izgledom podsjećaju na gramofonske ploče čime postaju zanimljivi ne samo filatelistima nego i širem krugu kolekcionara.
Više o novom izdanju prigodnih poštanskih maraka možete saznati na internetskim stranicama Hrvatske pošte: https://www.posta.hr/prigodne-postanske-marke-iz-serije-hrvatska-glazba/7508.