Suradnja Ministarstva pravosuđa i Hrvatske pošte

13.11.2018.

Ministarstvo pravosuđa uz pomoć servisa ePošta provodi digitalizaciju sudstva

Zadar, 5. studenog 2018. - Početkom studenog započelo je provođenje tromjesečnog pilot-projekta Hrvatske pošte i Ministarstva pravosuđa tijekom kojeg će se putem servisa ePošta dostavljati zemljišnoknjižna pismena Općinskog suda u Zadru. Hrvatska pošta zaprimat će pošiljke od Općinskog suda u digitalnom obliku te ih ispisivati i dostavljati na adrese. Ovakav postupak dostave velik je iskorak prema modernizaciji cijelog zemljišnoknjižnog sustava. Ova jednostavna, pouzdana i inovativna usluga korisnicima jamči brzinu, učinkovitost, točnost i sigurnost.
U sustavu ePošte svi su podatci zaštićeni i sigurni za pošiljatelja i korisnika, a zahvaljujući aplikaciji „Digitalni poštar“ i pametnim telefonima, danas svi poštari u Hrvatskoj jednostavnije i brže korisnicima dostavljaju pošiljke.
Unaprjeđenje i modernizacija temeljnog poslovanja važna je strateška inicijativa Strategije Pošta2022., koja obuhvaća razvoj svih komponenata temeljne djelatnosti s fokusom na razvoju infrastrukture te poboljšanju i automatizaciji procesa. Inovacije su sastavni dio strateške inicijative razvoja temeljnog poslovanja nadogradnjom postojećih usluga, a Hrvatska pošta, zahvaljujući svojim kapacitetima, građanima Republike Hrvatske može biti još više na usluzi i na ovaj način postati jedinstveno upravno mjesto za građane – šalter države.