Temeljno poslovanje

Više od 80 posto tržišta poštanskih usluga danas pokriva upravo Hrvatska pošta. Kvaliteta i razvitak temeljnog poslovanja bili su i ostaju naš prioritet i u budućnosti.

Okosnicu rada Hrvatske pošte čini njezina temeljna djelatnost - pružanje poštanskih usluga.
 

Hrvatska pošta najveći je davatelj poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i jedini davatelj univerzalne usluge u RH prema Zakonu o poštanskim uslugama. No osim poštanskih usluga, važan dio temeljnog poslovanja Hrvatske pošte čine i brojne usluge platnog prometa koje se svakodnevno pružaju u više od 1000 poštanskih ureda diljem zemlje. U skladu sa svojom strategijom razvoja, Hrvatska pošta nastavlja unaprjeđivati temeljno poslovanje razvijanjem infrastrukture te poboljšanjem i automatizacijom procesa uvođenjem inovacija i digitalizacijom svakodnevnog rada. Cilj je ovih procesa da Hrvatska pošta i dalje ostane prvi izbor korisnika.
  • Hrvatska pošta
  • Hrvatska pošta je lider u pružanju poštanskih usluga Republici Hrvatskoj. Svojom mrežom s 1016 poštanskih ureda diljem zemlje korisnicima je ujedno i najdostupniji pružatelj brojnih drugih usluga. Nastavljajući razvijati temeljno poslovanje, Hrvatska pošta danas okreće se sve više razvitku segmenta digitalnih usluga.
  • Paket24
  • Paket24 je pravi izbor za brzu, sigurnu i pouzdanu dostavu paketa diljem Hrvatske. O njegovoj popularnosti dovoljno svjedoči podatak da danas u Hrvatskoj svaki drugi paket uručuje Hrvatska pošta, odnosno Paket24 uslugom dostavlja se više od 80% svih paketa u Republici Hrvatskoj.