U vozni park Hrvatske pošte stiglo još 15 električnih kombija

19.10.2022.
Hrvatskoj pošti isporučeno je 15 električnih kombija marke Opel Vivaro. Tako je Poštin „zeleni“ vozni park postao bogatiji za 25 e-kombija i 10 lakodostavnih e-vozila marke Opel Combo. Deset novih kombija koristit će se za dostavu u Zagrebu i Velikoj Gorici, dok će pet vozila pojačati flotu električnih vozila u Osijeku.

Kombiji Opel Vivaro postižu maksimalnu brzinu 130 km/h uz doseg do 231 kilometar, a kapacitet baterije iznosi 50 kWh. Hrvatska pošta ove godine planira nabaviti dodatnih 158 električnih vozila, a prvi su se put u vozni park uključila teretna i lakodostavna električna vozila kojih je u poštanskoj floti već gotovo 40. Kombiji i lakodostavna vozila koristit će se primarno na području Zagreba, Bjelovara, Osijeka, Rijeke, Zadra i Splita. Sva vozila bit će isporučena najkasnije do veljače 2023. godine.

Hrvatska pošta zeleno poslovanje planira uvesti u sve segmente svojeg djelovanja, a kako bismo postigli ciljeve i transformirali poslovanje, sve se više oslanjamo na rastući broj električnih vozila i na alternativne dostavne kanale poput mreže paketomata kojih je trenutačno 170 na lokacijama diljem Hrvatske.