Uručenje hpekspres pošiljaka

Uručenje hpekspres pošiljaka

Paket je stigao, a niste na adresi? Hpekspres će vam ostaviti obavijest.

Više

Na obavijesti o prispijeću pošiljke napisano je u kojem poštanskom uredu možete preuzeti pošiljku.
 

Rok za preuzimanje pošiljke iznosi pet radnih dana.

Osim obavijesti, ne zaboravite ponijeti sa sobom i dokument za osobnu identifikaciju - osobnu iskaznicu ili putovnicu - kako biste mogli podići svoj paket.

Česta pitanja
Kojim se kanalima uručuju hpekspres-pošiljke i može li redoviti poštar dostaviti hpekspres-pošiljku?

Hrvatska pošta obvezna je dostaviti hpekspres-pošiljke (HPE), poslovne pakete i e-pakete u roku i na način koji je odabrao pošiljatelj. Ako su navedene poštanske pošiljke mase i veličine prikladne za dostavu redovitom dostavom (mase do 2 kg i veličine obične pismovne pošiljke) te se redovitom dostavom neće prekoračiti rok uručenja koji je odredio pošiljatelj, mogu se dostaviti redovitom dostavom. Sve ostale hpekspres-pošiljke, poslovni paketi i e-paketi dostavljaju se posebno organiziranom hpekspres-dostavom.

U kojem roku mogu podići u poštanskom uredu hpekspres-pošiljku nakon što mi je ostavljena obavijest o prispijeću hpekspres-pošiljke?

 Nakon ostavljene obavijesti o prispijeću hpekspres-pošiljke rok za preuzimanje je pet radnih dana ako ugovorom nije drugačije definirano. Rok počinje teći idućeg radnog dana od dana ostavljanja obavijesti. U rokove se ubrajaju svi dani kada poštanski ured radi.

Može li se hpekspres-pošiljka uručiti na poštanski pretinac?

Hpekspres-pošiljka može se uručiti na poštanski pretinac. U tom slučaju pošiljatelj je obvezan obavijestiti primatelja da ga pošiljka čeka u poštanskom uredu i da ju može preuzeti u roku iz članka 50. Općih uvjeta za obavljanje poštanskih usluga.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.