Uručenje hpekspres pošiljaka

Uručenje hpekspres pošiljaka

Paket je stigao, a niste na adresi? Hpekspres će vam ostaviti obavijest.

Više

hpekspres-pošiljke Hrvatska pošta uručuje primateljima na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.

Ako u trenutku dostave niste na naznačenoj adresi, djelatnik hpekspresa ostavit će vam obavijest s informacijom u kojem vremenu i u kojem poštanskom uredu možete preuzeti pošiljku.

Preuzimanje hpekspres-pošiljke u poštanskom uredu

Ne zaboravite ponijeti sa sobom obavijest o prispijeću pošiljke i dokument za osobnu identifikaciju (osobnu iskaznicu ili putovnicu).
Rok za preuzimanje pošiljke je pet radnih dana.
 

Uručenje pošiljaka

Primatelj pošiljke koji je naveo broj mobilnog telefona dobit će prije uručenja pošiljke SMS poruku u kojoj je navedeno vrijeme uručenja pošiljke.

Opunomoćenik

Pošiljka se može uručiti ili ju može preuzeti i opunomoćenik koji ima valjanu punomoć, dokument za osobnu identifikaciju i obavijest o prispijeću pošiljke.

Ostale prednosti hpekspres-usluge:

  • preuzimanje i/ili uručenje pošiljaka subotom
  • uručenje pošiljaka u dogovoreno vrijeme (unutar jednog sata)
  • pisani dokaz o uručenju pošiljke (povratnica)
  • dostava uz naplatu otkupnine
  • posebno rukovanje s pošiljkom (izdvojeno rukovanje)
  • ponovna dostava pošiljke
  • slanje pošiljke na drugu adresu
  • dodatno osiguranje pošiljke.


 

Česta pitanja
Kojim se kanalima uručuju hpekspres-pošiljke i može li redoviti poštar dostaviti hpekspres-pošiljku?

Hrvatska pošta obvezna je dostaviti hpekspres-pošiljke (HPE), poslovne pakete i e-pakete u roku i na način koji je odabrao pošiljatelj. Ako su navedene poštanske pošiljke mase i veličine prikladne za dostavu redovitom dostavom (mase do 2 kg i veličine obične pismovne pošiljke) te se redovitom dostavom neće prekoračiti rok uručenja koji je odredio pošiljatelj, mogu se dostaviti redovitom dostavom. Sve ostale hpekspres-pošiljke, poslovni paketi i e-paketi dostavljaju se posebno organiziranom hpekspres-dostavom.

U kojem roku mogu podići u poštanskom uredu hpekspres-pošiljku nakon što mi je ostavljena obavijest o prispijeću hpekspres-pošiljke?

 Nakon ostavljene obavijesti o prispijeću hpekspres-pošiljke rok za preuzimanje je pet radnih dana ako ugovorom nije drugačije definirano. Rok počinje teći idućeg radnog dana od dana ostavljanja obavijesti. U rokove se ubrajaju svi dani kada poštanski ured radi.

Može li se hpekspres-pošiljka uručiti na poštanski pretinac?

Hpekspres-pošiljka može se uručiti na poštanski pretinac. U tom slučaju pošiljatelj je obvezan obavijestiti primatelja da ga pošiljka čeka u poštanskom uredu i da ju može preuzeti u roku iz članka 50. Općih uvjeta za obavljanje poštanskih usluga.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.