Zaštita okoliša

Tvrtka smo velikih brojeva i naša briga o okolišu vrlo je važna. 

Zaštita okoliša jedan je od osnovnih uvjeta održivog, dugoročnog razvoja moderne tvrtke.
 

Hrvatska pošta velika je logistička kompanija koja danas zapošljava više od 9600 ljudi. U svojem voznom parku brojimo oko 2400 vozila te dnevno dostavimo više od milijun pošiljaka. Zato svakodnevno radimo na smanjivanju našeg „ekološkog otiska“.

U svakodnevnom poslovanju nastaju velike količine otpada (toneri za pisače, papiri, akumulatori, otpadna ulja, elektronički i električni otpad itd.), a mi ga odlažemo na ekološki prihvatljiv način. Sav otpad koji odlažemo točno se evidentira, rade se planovi gospodarenjem otpadom, a Agenciji za zaštitu okoliša podnosimo godišnje izvješće.

Kako bi smanjila emisiju štetnih plinova Hrvatska pošta je krajem 2015. godine nabavila 180 električnih bicikala koji su zamijenili stare mopede. Zamjenom starih mopeda za e-bicikle smanjili smo emisiju CO2 za 100,31 tonu godišnje. Sredstva za nabavu e-bicikala su osigurana uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Da priča ne bi stala samo na biciklima, u tijeku je nabava električnih vozila (na četiri kotača) kako bi se stopa onečišćenja dodatno smanjila prilikom obavljanja temeljne djelatnosti.
 

Očistimo Hrvatsku od olupina
 

Samoborski poštari već šest godina pomažu u radu Udruge „Zelene stope“, a 2017. godine izdana je i prigodna dopisnica na koju poštari iz svih krajeva Hrvatske mogu upisati lokaciju olupine koju uoče, a kako bi ju predstavnici Udruge mogli ukloniti. Udruga „Zelene stope“ uklonila je u proteklih 13 godina iz nacionalnih parkova i parkova prirode više od 15.000 autoolupina, a poštari Hrvatske pošte pomogli su u nalaženju i uklanjanju velikog broja ovih olupina.
 


 

  • Zaklada Vaša pošta
  • Stvaramo bolji i humaniji svijet za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
  • Zajednica
  • Prisutni smo u svim krajevima Hrvatske - zato nam je doprinos zajednici od velike važnosti.
  • Zaštita okoliša
  • Tvrtka smo velikih brojeva i naša briga o okolišu vrlo je važna.