Završen projekt FlyVETUp!

24.10.2022.
Održana je završna konferencija projekta FlyVETUp!, na kojoj su predstavljeni svi ostvareni ciljevi i rezultati projekta koji omogućuje osposobljavanje i certificiranje za operatera dronovima.

Ivana Filipović, voditeljica projekta FlyVETUp! u Hrvatskoj pošti, prezentirala je sudionicima cijeli tijek projekta te što je sve napravljeno i uz koje rezultate. „Brojni svjetski poštanski operatori danas testiraju dostavu dronovima jer to je nešto što će zasigurno u nekom obliku zaživjeti. Upravo zato bilo je važno osmisliti i realizirati edukaciju koja unaprjeđuje vještine i znanja svih onih koji jednog dana žele upravljati dronovima“, zaključila je Ivana Filipović.

Podsjetimo, projekt FlyVETUp! financiran je EU sredstvima iz programa Erasmus+ i to u iznosu od 214.382,00 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta FlyVETUp! bila je Hrvatska pošta i Odjel za EU fondove i druge izvore financiranja uz partnere Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina, Grčku poštu i Ciparsku poštu te tri partnerske tvrtke: Dronint, AKME i BK Consult.


Više o projektu pročitajte OVDJE.