Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Svečana promocija poštanskih maraka posvećenih kanonizaciji papa

28.04.2014.
Poštanske marke „Kanonizacija dvojice papa“ s motivima Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. svečano su predstavljene na dan njihova izdanja u Muzeju pošte i telekomunikacija u Zagrebu.
 
Hrvatska pošta je 25. travnja 2014. uz svečanu promociju pustila u optjecaj dvije poštanske marke na kojima su motivi dvojica papa: Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. Povod ovom izdanju poštanskih maraka jest proglašenje ovih papa svetima u nedjelju, 27. travnja. Svečana promocija maraka održana je na dan izdanja u Muzeju pošte i telekomunikacija u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. O dizajnu poštanskih maraka njezini autori Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić rekli su kako ilustracije portreta, izvedene u stilu klasične tehnike bakropisa, zajedno sa suvremenim dizajnom maraka pridonose bezvremenskom doživljaju teme. Uz predstavljanje poštanskih maraka otvorena je i filatelistička izložba „Pape“, koju je predstavio fra Vatroslav Frkin, jedan od autora izložbe. Prikazani filatelistički materijal dio je opsežne filatelističke zbirke Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a može se pogledati u Muzeju pošte i telekomunikacija do 25. svibnja 2014. godine.
 

Predstavljanje poštanskih maraka posvećenih kanonizaciji Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. te otvorenje filatelističke izložbe „Pape“, slijeva: Stela Prislan Fujs iz Hrvatske pošte, dr. Željka Čorak, predsjednica Povjerenstva za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka RH, i fra Vatroslav Frkin, jedan od autora filatelističke izložbe Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, autori dizajna poštanskih maraka