Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Izložba „Novi život na dar“

10.10.2012.
 
Maštovite fotografije progovaraju o ozbiljnoj temi
 
Zagreb, 10. listopada 2012. – U izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu danas je otvorena izložba „Novi život na dar“, kojom Ministarstvo zdravlja obilježava Europski dan darivanja organa i tkiva (13. listopada). Izložba je rezultat fotonatječaja raspisanog u lipnju ove godine. Natječajem je Ministarstvo zdravlja uputilo poziv svim zainteresiranima da kroz svoj osobni doživljaj i kreativna rješenja pridonesu podizanju svijesti i senzibiliziranju šire javnosti na temu darivanja organa, tkiva i krvi. Uzvanicima se na otvorenju izložbe obratio dr. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, koji je napomenuo kako je Hrvatska danas prva i vodeća zemlja u svijetu po broju darovanih organa i transplantacija te da i dalje treba raditi na tome da bude svjetski primjer. Stoga je ova izložba vrlo korisna. Tom je prigodom Alen Premužak, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, pohvalio dobre i maštovite ideje autora fotografija te napomenuo da upravo na današnji dan Hrvatska pošta slavi svoj dan te ponudio gostoprimstvo i budućim ovakvim projektima.
 
Od mnoštva pristiglih fotografija na fotonatječaj stručno povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (Fotosofia), Damir Tiljak (Fotoklub Zagreb), Igor Nobilo (Zbor fotoreportera Hrvatske) i Vanja Nikolac (Ministarstvo zdravlja), odabralo je najbolje fotografije – koje su izložene – a troje autora osvojilo je i nagrade:
 
1. nagrada – Issa Bratinčević/Josip Bota: „Zakrpa srca“
2. nagrada – Kristina Oberling: „Život nakon“
3. nagrada – Hrvoje Golubić: „Pogled u novi život“
 
Izložba se može pogledati do 24. listopada 2012. i to od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati. Ulaz je slobodan.