„Europa 2016. – Misli zeleno“ – najbolja svjetska poštanska marka

„Europa 2016. – Misli zeleno“ – najbolja svjetska poštanska marka

Hrvatska pošta osvojila je sa svojim markama u Madridu najveći broj nagrada

Na međunarodnom natjecanju Nexofil u Madridu, koje organizira španjolski časopis „El Eco“, Hrvatska pošta je sa svojom markom „Europa 2016. – Misli zeleno“ osvojila prvu nagradu u kategoriji za najbolju svjetsku marku, odnosno pet nagrada u 11 kategorija za najbolje svjetske poštanske marke i kovanice. Time je Republika Hrvatska sa svojim markama na ovogodišnjem natjecanju postala država s najvećim brojem osvojenih nagrada, a u kategoriji numizmatike kovanicom „25 godina neovisnosti“.

Niz godina Nexo Grupa i mjesečnik Španjolske filatelističke federacije „El ECO Filatelico y Numismatico“ organiziraju filatelistička i numizmatička natjecanja na kojima se u međunarodnom žiriju nalaze eksperti iz različitih područja filatelije, filatelistički pisci, kao i autori knjiga i članaka u međunarodnim filatelističkim časopisima. Hrvatske poštanske marke su i na dosadašnjim natjecanjima osvajale važne nagrade u različitim kategorijama. Ovogodišnje prestižne nagrade na svečanosti u Madridu preuzela je uime Hrvatske pošte Darija Buljan Ćurić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj.

Nagrađene hrvatske poštanske marke

Prvu nagradu u kategoriji za najbolju svjetsku poštansku marku osvojila je poštanska marka „Europa 2016. – Misli zeleno“. Hrvatska pošta je 9. svibnja 2016. pustila u optjecaj dvije prigodne poštanske marke s motivima okoliša i ekologije iz serije „Europa“. U sklopu ove serije poštanski operatori diljem Europe izdaju poštanske marke na istu temu koju odabire Udruga javnih europskih poštanskih operatora PostEurop.

  • Druga nagrada u kategoriji za originalni dizajn poštanske marke – „Europa 2016. – Misli zeleno“.
  • Treća nagrada u kategoriji najboljeg otiska marke u 2016. osvojila je marka „150. obljetnica postavljanja spomenika banu Jelačiću“.
  • Treću nagradu u kategoriji najbolji suvenir blok u 2016. osvojilo je zajedničko izdanje sa Slovenijom – „150 godina Bitke kod Visa“.

Sva izdanja maraka mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr

Hrvatska pošta osvojila je sa svojim markama u Madridu najveći broj nagrada

Na naslovnici časopisa „El Eco“ objavljena je prvonagrađena hrvatska marka „Europa 2016. – Misli zeleno“