Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Brže poslovanje

ePošta - virtualni poštanski ured

Servis ePošta je usluga Hrvatske pošte koja vam omogućuje elektroničku razmjenu računa i ostalih dokumenata u sigurnom okruženju, iz vlastitog ureda. Poslovni korisnik zasniva ugovorni odnos predajom popunjenog i potpisanog prijedloga ugovora prodajnom predstavniku Hrvatske pošte, poštaru ili u bilo kojem poštanskom uredu. Prijedlog ugovora možete naći na www.eposta.hr/registracija ili u poštanskim uredima. Više o usluzi možete saznati ovdje.

Poštanski pretinac

Ako primate više pošiljaka, Hrvatska pošta besplatno vam nudi mogućnost uručenja pošiljaka u poštanski pretinac u odabranom poštanskom uredu. Za to je dovoljno sklopiti ugovor o uručenju pošiljaka putem poštanskog pretinca. Uvjet je da redovito preuzimate pošiljke iz svog pretinca. Možete dogovoriti da se pojedine poštanske pošiljke prispjele na poštanski pretinac uručuju redovitom dostavom na vašu adresu. Poštanski pretinci nisu dostupni u svim poštanskim uredima.

Pismo

Kada trebate svojim korisnicima ili klijentima poslati pisma, račune, obavijesti, ugovore i slično, obratite se s povjerenjem Hrvatskoj pošti. Sve pismovne usluge spremne su za vas na jednom mjestu! Usto, najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge koji se može naći na tržištu poštanskih usluga u Hrvatskoj dodatan su razlog zašto pokloniti povjerenje Hrvatskoj pošti kada je riječ o slanju pisama. Uz slanje pisama i prioritetnih pisama, Hrvatska pošta nudi vam i mogućnost slanja preporučenih i vrijednosnih pošiljaka. A ako ste veći poslovni korisnik ili ugovorni korisnik Hrvatske pošte, tada stječete dodatne pogodnosti. Obratite se našim voditeljima područja za poslovne korisnike koji će vas upoznati s prednostima i kvalitetom usluga Hrvatske pošte na zadovoljstvo vas i vaših korisnika!

Pošta u vašem uredu

Šaljete veće količine pošiljaka, a nemate vlastitu pisarnicu? Zahvaljujući iskustvu djelatnika Hrvatske pošte, ubrzavate svoje poslovanje te eliminirate mogućnost pogrešaka prilikom, primjerice, adresiranja ili odabira odgovarajuće usluge slanja. Ako svakodnevno šaljete velike količine pošiljaka te vam je organizacija vaše pisarnice problem, Hrvatska pošta nudi vam na raspolaganje iskustvo i profesionalnost svojih djelatnika. Oni će u vašim poslovnim prostorima preuzeti sve poslove slanja i zaprimanja poštanskih pošiljaka. Time ujedno rasterećujete svoje zaposlenike od ovog dijela uredskog poslovanja. 

Usluge otpremništva

S povjerenjem nam se obratite za sve usluge otpremništva - špedicije prilikom uvoza i izvoza te za posebne usluge, kao što su zahtjev za pregled pošiljke (kontrola) od strane sanitarne, tržne, veterinarske i fitosanitarne inspekcije. Više o usluzi otpremništva možete pročitati ovdje.

Dostava i preuzimanje putem servisa

Hrvatska pošta vam svojom uslugom servisa izlazi ususret i olakšava vašu svakodnevnu organizaciju dostave i preuzimanja pošiljaka. Djelatnik Hrvatske pošte sve će vaše pošiljke u jednom navratu dostaviti u vaše poslovne prostorije. Također možete ugovoriti da se istom prilikom preuzimaju sve pošiljke koje želite poslati taj dan. Ova je usluga osobito pogodna ako šaljete i primate veće količine pošiljaka te njome štedite svoje vrijeme i novac jer svoje djelatnike i prijevozni sustav oslobađate od tog dijela poslovanja. Uslugu „Servis dostave“ možete ugovoriti s Hrvatskom poštom, kao i naručiti jednokratnu uslugu „Servis po pozivu“, bez sklapanja ugovora.

Usluge servisa

Sklapanjem ugovora s Hrvatskom poštom za korištenje ove usluge djelatnik Hrvatske pošte će sve vaše pošiljke dostaviti u vaše poslovne prostorije prema uvjetima i u vremenu kada to vama najviše odgovara. Ako ste tako ugovorili, istom će prilikom preuzeti sve pošiljke koje taj dan želite poslati. Zahvaljujući ovoj usluzi, pošiljke će vam uvijek biti dostavljene u najpogodnijem trenutku, primjerice, u vremenu kada je opseg vašeg dnevnog posla najmanji.

Servis po pozivu idealna je usluga ako tek povremeno šaljete ili primate veće količine pošiljaka. Uslugu možete naručiti prema potrebi, bez sklapanja ugovora. Uslugom „Servis po pozivu“ također se možete koristiti ako vam pošiljke pristižu u vaš poštanski pretinac, a vi ili vaši djelatnici ponekad ne možete preuzeti pošiljke iz pretinca. Dodatne informacije te narudžbu usluge Servis po pozivu možete dobiti na broju: 01 6626 870.

Pristup poštanskoj mreži

Hrvatska pošta u skladu s odredbama Zakona o poštanskim uslugama i Pravilnika o obavljanju univerzalne usluge, kao i uvjetima iz Uvjeta za pristup poštanskoj mreži HP-Hrvatske pošte d.d., poštujući načela nediskriminacije i transparentnosti, omogućava prispu poštanskoj mreži kada i gdje je to moguće svakom davatelju poštanskih usluga, konsolidatoru i korisniku usluga.