Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Poslovni korisnici

Ponudom kvalitetnih i sofisticiranih poštanskih i financijskih usluga u domaćem i međunarodnom prometu Hrvatska pošta prometnula se u najrašireniju mrežu za takve usluge u Hrvatskoj. Šaljete li veće količine pisama, paketa ili pošiljaka izravnog marketinga, postanite ugovorni korisnik i partner Hrvatske pošte. Time ćete unaprijediti svoje poslovanje, uštedjeti vrijeme i novac, a naši prodajni predstavnici pomoći će vam u odabiru i uputiti vas u sve prednosti usluga koje nudimo, od poštanskih i financijskih do različitih mogućnosti oglašavanja, partnerstva i niza dopunskih usluga.

Kontakti voditelja prodaje po područjima


Želimir Barberić
Tel.: 01 4981 628
zelimir.barberic@posta.hr

Katica Polančec
Mob.: 098 383 790
katica.polancec@posta.hr

Denis Barbić
Tel.: 021 342 625
denis.barbic@posta.hr

Vesna Bačelić
Tel.: 022 342 216
vesna.bacelic@posta.hr

Mirjana Milas
Mob.: 098 476 294
mirjana.milas@posta.hr

Željko Antunović
Tel.: 051 525 973
zeljko.antunovic@posta.hr

Paket24

Odredite vrijeme preuzimanja i dostave, a mi ćemo se pobrinuti za to da vaša pošiljka sigurno i pravodobno stigne na pravo odredište.

Naše prednosti:

 • naši prodajni timovi pomoći će vam u odabiru najbolje i najpovoljnije usluge
 • cijena prilagođena vašem opsegu posla (pogledajte Cjenik)
 • mogućnost dogovaranja posebnih uvjeta te transparentna rabatna politika 
 • svakodnevno preuzimanje i dostava pošiljaka bez posebne najave
 • paletna dostava pošiljaka (Hrvatska pošta zaprima samo europalete; rok uručenja je D+2) - ovdje saznajte više.

Dostava pošiljaka na paletama


Paket24 nudi poslovnim korisnicima i dostavu pošiljaka na paletama. 
Masa palete može biti do 700 kg, a maksimalne dimenzije 1200 mm (širina) x 800 mm (dužina) x 1500 mm (visina). Uručenje pošiljaka na paletama obavlja se u roku od dva radna dana (D+2). Korisnik ove vrste usluge dužan je prije nego što odabere uslugu upoznati se s rasporedom mjesta prikupa i dostave. Raspored je dostupan na www.posta.hr.

Dostava paletiziranih pošiljaka moguća je u sljedećim gradovima (I ZONA):
 

Bjelovar

Dubrovnik

Gospić

Karlovac

Osijek

Pula

Rijeka

Sisak

Slavonski Brod

Split

Šibenik

Varaždin

Zadar

Zagreb

 

 


Korisnik paletizirane pošiljke dužan je, prije nego što odabere ovu uslugu, upoznati se sa mjestima prikupa i dostave. Iznimno, ovisno o svojim tehničko-tehnološkim mogućnostima, HP d.d. može prikup i dostavu obavljati i u drugim mjestima (Zona II) koja nisu na popisu gradova I Zone. Prikup i dostava paletizirane pošiljke obavlja se na lokacijama do kojih je moguće pristupiti vozilom HP d.d.-a
Iznimno, HP d.d. zadržava pravo prikupa i dostavu obavljati i drugačije od navedenog u rasporedu, ovisno o svojim tehničko-tehnološkim mogućnostima.
Svaka pošiljka mase veće od 30 kg, pošiljka čija je volumetrička masa veća od 30  kg, pošiljka mase manje od 30  kg koju pošiljatelj otprema ili zahtijeva otpremu na paleti koja je sastavni dio pošiljke od zaprimanja pa do uručenja, te pošiljka koja se ne nalazi na paleti (npr. bijela tehnika i sl.) ali je za njezinu manipulaciju potrebna mehanizacija poput viličara i sl., smatra se paletiziranom pošiljkom.

 

Popis mjesta s rokovima uručenja Paket24 pošiljaka (pdf)
Popis naselja s rokovima uručenja D+1 Paket24 i BOX pošiljaka (pdf)
Popis naselja sa ograničenjem mase (pdf)
Krajnje vrijeme zaprimanja naloga (pdf)

 

Rješenja za e-trgovce

Hrvatska pošta nudi vam niz načina za brzu integraciju vašega informatičkog sustava, ali i pomoć prilikom implementacije!  Nije važno imate li samostalno razvijeno programsko rješenje ili malu internetsku trgovinu - Hrvatska pošta ima u ponudi rješenja za što jednostavnije naručivanje dostave te za bolju prilagodbu vašim potrebama! 

Elektronička prijamna knjiga

Elektronička prijamna knjiga - ePK aplikacija poslovnim korisnicima pruža mogućnost kontrole nad sustavom slanja pošte, štedi vrijeme i papir. Najjednostavniji način da izbjegnete ručno ispisivanje prijamnih knjiga. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas telefonom na broj: 072 303 304 ili e-poštom na adresu: epk-info@posta.hr. Preuzmite brošuru s više informacija o usluzi. 

Korištenje e-PK omogućuje vam:

 • znatne uštede u vremenu pripreme pošiljaka za predaju u poštanski ured
 • smanjenje troškova
 • kontrolu i mogućnost korekcije pri unosu podataka
 • izbjegavanje ručnog popunjavanja prijamnih knjiga
 • kontinuirane povratne informacije
 • skraćenje roka traženja i potraživanja pošiljaka
 • uštedu papira i zaštitu okoliša.

Financijske usluge

Plaćanje računa

Mreža poštanskih ureda Hrvatske pošte najraširenija je mreža za pružanje financijskih usluga u našoj zemlji i korisnicima najpristupačnije mjesto za plaćanje računa, kao i za obavljanje drugih gotovinskih uplata. S Hrvatskom poštom možete za svoje korisnike ugovoriti plaćanje računa bez naplate naknade za platni promet, čime možete osigurati bržu naplatu upravo zbog dostupnosti poštanskih ureda.

Uplata gotovine

S Hrvatskom poštom možete ugovoriti prijam gotovinskih uplata (dnevnih utržaka) u poštanskim uredima diljem zemlje. Dostupnost poštanskih ureda u svim gradovima i mjestima u zemlji olakšava i unaprjeđuje vaše poslovanje, a vaša sredstva bit će sigurno pohranjena. Dodatna pogodnost je i ta da podnositelj uplate ne plaća naknadu u poštanskom uredu, nego će vam Hrvatska pošta ispostaviti mjesečnu fakturu, što vam olakšava plaćanje.

Isplata gotovine

Trebate li svojim korisnicima ili poslovnim partnerima isplatiti gotov novac, s Hrvatskom poštom možete dogovoriti da novac koji treba biti isplaćen djelatnik Hrvatske pošte dostavi na kućnu adresu primatelja, a potom će potvrda o isplati biti dostavljena vama. Hrvatska pošta jedina u našoj zemlji pruža ovakvu uslugu.

Bankarske usluge za poslovne korisnike

U gotovo 1000 poštanskih ureda diljem Hrvatske, poslovnim korisnicima dostupne su bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Usluge su namijenjene privatnim tvrtkama, malim i srednjim poduzetnicima, lokalnoj upravi i samoupravi te povezanim poslovnim subjektima. Poslovni korisnici u poštanskim uredima mogu: otvoriti poslovni račun HPB-a, obaviti nacionalni platni promet u eurima, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, ugovoriti depozit, kartice i ostale bankarske usluge.

Poštanske marke

Trgovačkim društvima i obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti trgovine na malo, registriranim u Republici Hrvatskoj, Hrvatska pošta odobrava popuste prilikom prodaje poštanskih maraka i vrijednosnica. Popusti se mogu odobriti prodavateljima poštanskih maraka i vrijednosnica za jednokratnu kupnju robe bez sklapanja ugovora. Hrvatska pošta vam također nudi mogućnost sklapanja ugovora za ostvarivanje popusta, pri čemu dobivate bolje uvjete. 

Komercijalna poštanska marka

Vaša vlastita komercijalna marka s temom i motivom koje sami odaberete jedinstven je način prezentiranja vaše tvrtke i proizvoda u cijelom svijetu. Hrvatska pošta jedina u zemlji izdaje poštanske marke te tržištu pruža uistinu jedinstven proizvod.

 • želite li proslaviti važnu obljetnicu
 • novitete u poslovanju
 • na poseban način skrenuti pozornost na misiju i viziju vaše tvrtke

U suradnji s Hrvatskom poštom stvorite vlastitu komercijalnu marku. Vaša komercijalna marka trajno je sredstvo promocije vaše tvrtke jer postaje dijelom filatelističkih zbirki i albuma, razmjenjuje se s 192 zemlje članice Svjetske poštanske unije i pojavljuje se na svim važnim poštanskim sajmovima.