Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Najveća maloprodajna mreža

Diljem Hrvatske na raspolaganju je 1016 poštanskih ureda u 800 mjesta, a korisnicima su osim poštanskih, dostupne i osiguravateljske, telekomunikacijske, maloprodajne, bankarske i druge usluge.

Ponuda

U poštanskim uredima dostupan je širok spektar usluga, kao i maloprodajnog asortimana. Ako želite ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranje ili osiguranje života, podnijeti zahtjev za izdavanje kartice Diners Cluba, postati član Udruge Posmrtna pripomoć ili ugovoriti telekomunikacijske usluge, sve to možete obaviti na jednom mjestu, u poštanskom uredu. Osim toga, možete odabrati nešto iz ponude mobilnih uređaja i tehničke robe te dodatne opreme, knjiga, igračaka ili darovnog programa...

Banka u Pošti

Privatnim i poslovnim korisnicima u poštanskim uredima diljem zemlje dostupne su bankarske usluge Hrvatske poštanske banke koje pružaju naši stručni radnici. Cilj Hrvatske pošte je podizanje kvalitete i raznovrsnosti usluga, a samim time i širenje mogućnosti za stanovnike u manjim mjestima i na otocima. 

Moja pošta

Moja pošta je program vjernosti Hrvatske pošte kojim nagrađujemo kupnju i obavljanje maloprodajnih, poštanskih i financijskih usluga u poštanskim uredima. Još nije kasno da postanete član programa vjernosti. Popunite pristupnicu u najbližem poštanskom uredu, a svoju karticu Moja pošta možete početi upotrebljavati odmah i sakupljati bodove.

Načini plaćanja i kartično poslovanje

  • Gotovinom
  • Karticama - omogućeno je plaćanje: maloprodajnog asortimana (osim biljega, duhanskih proizvoda, ENC bonova, e bonova), poštanskih usluga, paketa 24 i filatelističkih proizvoda. Omogućeno je plaćanje Diners karticama: jednokratno i obročno te jednokratno plaćanje karticama svih banaka ( Maestro, MasterCard, Visa);
  • Digitalno - putem KEKS Pay i AirCash aplikacije omogućeno je plaćanje: poštanskih usluga, paketa24, filatelističke proizvode, plaćanje maloprodajnog asortimana (osim biljega, duhanskih proizvoda, ENC bonova, e bonova) te dopunske usluge „Plaćanje pouzećem“ prilikom isporuke pošiljaka u poštanskom uredu (osim ako se ista plaća putem HUB naloga).
 
Na dostavi je moguće osim gotovinom dopunsku uslugu „Plaćanje pouzećem“  platiti i putem KEKS Pay aplikacije (osim ako se ista plaća putem HUB naloga).
U poštanskim uredima možete podnijeti zahtjev za izdavanje Diners Club kartice, kao i dodatnih kartica ako već imate osnovnu. Dostupna je i isplata gotovine Diners Cluba i Diners Club Adriatic kreditnom karticom te za to ne plaćate nikakvu naknadu Hrvatskoj pošti. Limite i naknade za podizanje gotovine Mastercard, Maestro ili Visa karticama banaka korištenjem EFTPOS uređaja određuju banke izdavatelji kartica.

Plaćanje računa

Na šalterima poštanskih ureda dostupna su sva plaćanja različitih naknada, troškova i ​pretplata - režijski troškovi, računi za grijanje, plin, vodu, električnu energiju... Za plaćanje računa davatelja usluga za koje se naplaćuje naknada, ona iznosi 3,32% od iznosa uplate. Najmanji iznos naknade je 0,66 €, a najveći 13,27 €. Mnoge račune davatelja komunalnih usluga možete u poštanskim uredima platiti bez naknade.

Uplata na žiro račun

Uz plaćanje računa uplatnicama koje ste primili poštom, u svim poštanskim uredima obavite sve potrebne uplate na žiroračune uplatnicama HUB. Bilo da plaćate razne naknade, pretplate bilo da trebate komu uplatiti novac na račun.

  • Nalozi ispostavljeni u korist računa u Hrvatskoj poštanskoj banci provode se isti dan.
  • Nalozi ispostavljeni u korist računa otvorenih u ostalim bankama i zaprimljeni do 14 sati također se provode isti dan.
  • Nalozi zaprimljeni nakon 14 sati provode se idući radni dan.
Od 1. siječnja 2023., odnosno uvođenjem eura u Republici Hrvatskoj, sva međubankovna plaćanja u eurima izvršavaju se prema terminskom planu platnog sustava TARGET. Radnim danima za primitak i izvršenje međubankovnih naloga za plaćanje podrazumijevaju se dani usklađeni s radnim danima sustava. Radnim danima platnog sustava TARGET smatraju se svi dani osim: subote, nedjelje, 1. siječnja, Velikog petka, Uskrsnog ponedjeljka, 1. svibnja, 25. i 26. prosinca. Neradnim danima za unutarbankovna plaćanja smatraju se dani određeni aktima Hrvatske poštanske banke d.d. u čije ime i račun Hrvatska pošta obavlja platni promet.